Bezár

Hírarchívum

nőnap_2018

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

2018. március 01.
3 perc

Március 8-án az SZTE TIK Igazgatósága a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének társszervezésében nőnapi rendezvényt tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várnak, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen nők számára kínál programokat a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team. A hölgy vendégeknek egy-egy szál virággal kedveskednek a Plazma Pont jóvoltából.


plakat_nonap_2018


Programok:

  • Képcsarnokunk - Ahol a látogatóink barangolhatnak olyan nők történeteiben, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.
  • Egészségsarok – Egészségnevelőink elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára (szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztunk), ismertetik a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen.
  • Szépségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében.
  • Sminksarok – Az AVON jóvoltából a program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igényben a női látogatóink.
  • Önvédelmi oktatás - középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
  • Kreatívsarok – SZTE Alma Mater jóvoltából, ahol egész nap előtérbe helyezhetjük kreatív énünket. Az aktivitás során minél többen fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.
  • Környezetbarát háztartási praktikák.
  • A Tappancs Állatvédő Alapítványtól meglátogatnak minket a terápiás kutyusok. "Sok Boldog Nőnapot Kívánnak a Tappancs Állatvédő Alapítvány mentett kutyusai, cicái és dolgozói, három képviselőjük Molly, Nala és Stella bemutatójával."

Előadások 20-25 perces blokkokban:

  • 10:30-as kezdettel a Országos Vérellátó Szolgálattól Dr. Tápai Katalin - Miért legyünk véradók?! című előadást fog tartani. Délután pedig 14 órától 16 óráig a rendezvény keretében véradást szervezünk.
  • 13 órás kezdettel Hajdu Éva előadása „Nőkről kívül, belül” címmel.
  • 14 órás kezdettel Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta tart előadást „Női lét, szexualitás” címmel, melyben végigvezeti hallgatóságát a nőiség témakörén, hogyan változott a női szerep az évezredek során.
  • 14:40 órás kezdettel Miskolczi Ágnes kongresszusi központ vezető előadása a „Környezettudatos életvitel női szemmel” címmel.
  • 15:30 órás kezdettel a Mályvavirág Alapítványtól Nagy-Tóth Ildikó: A Méhnyakrák megelőzése a Mályvavirágok szemével, címmel tart előadást.

Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolunk ki. A tombola fődíja 1 fő részére szóló repülőgép vezetés!

A program díjmentesen látogatható!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek