SZTE Info

nőnap_2018

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

Március 8-án az SZTE TIK Igazgatósága a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének társszervezésében nőnapi rendezvényt tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várnak, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen nők számára kínál programokat a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team. A hölgy vendégeknek egy-egy szál virággal kedveskednek a Plazma Pont jóvoltából.


plakat_nonap_2018


Programok:

 • Képcsarnokunk - Ahol a látogatóink barangolhatnak olyan nők történeteiben, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.
 • Egészségsarok – Egészségnevelőink elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára (szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztunk), ismertetik a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen.
 • Szépségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében.
 • Sminksarok – Az AVON jóvoltából a program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igényben a női látogatóink.
 • Önvédelmi oktatás - középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
 • Kreatívsarok – SZTE Alma Mater jóvoltából, ahol egész nap előtérbe helyezhetjük kreatív énünket. Az aktivitás során minél többen fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.
 • Környezetbarát háztartási praktikák.
 • A Tappancs Állatvédő Alapítványtól meglátogatnak minket a terápiás kutyusok. "Sok Boldog Nőnapot Kívánnak a Tappancs Állatvédő Alapítvány mentett kutyusai, cicái és dolgozói, három képviselőjük Molly, Nala és Stella bemutatójával."

Előadások 20-25 perces blokkokban:

 • 10:30-as kezdettel a Országos Vérellátó Szolgálattól Dr. Tápai Katalin - Miért legyünk véradók?! című előadást fog tartani. Délután pedig 14 órától 16 óráig a rendezvény keretében véradást szervezünk.
 • 13 órás kezdettel Hajdu Éva előadása „Nőkről kívül, belül” címmel.
 • 14 órás kezdettel Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta tart előadást „Női lét, szexualitás” címmel, melyben végigvezeti hallgatóságát a nőiség témakörén, hogyan változott a női szerep az évezredek során.
 • 14:40 órás kezdettel Miskolczi Ágnes kongresszusi központ vezető előadása a „Környezettudatos életvitel női szemmel” címmel.
 • 15:30 órás kezdettel a Mályvavirág Alapítványtól Nagy-Tóth Ildikó: A Méhnyakrák megelőzése a Mályvavirágok szemével, címmel tart előadást.

Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolunk ki. A tombola fődíja 1 fő részére szóló repülőgép vezetés!

A program díjmentesen látogatható!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 19.
  10:00 - 11:00
  Program: 10.00 – Görög Márta: Köszöntő 10.10 – Farkas Csaba: Megnyitó 10.20 – Duxné Velcsov Katalin: A cégformák változásai 10.40 – Czene Klára: Gondolatok a cégjog fejlődéséről a cégbírósági eljárás tükrében 11.00 – Miskolczi Bodnár Péter: Társaság alapítás 1988-2018 11.20 – Nochta Tibor: A magánjogi felelősség újabb útjairól a társasági jogban 11.40 – Pázmándi Kinga: Az üzletrész, mint eszmei dolog 12.00 – Szegedi András: Gondolatok a gazdasági társaságok tőkevédelmének fejlődéséről 13.30 – Bodzási Balázs: A társasági szerződés jogi jellege, különös tekintettel az érvénytelenségre 13.50 – Szabó Gabriella: Társasági jogi változások az ügyvéd szemével 14.10 – Farkas Csaba: Az üzletrész történeti megközelítésben
 • szeptember 19.
  17:00 - 18:00
  Az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Program létrehozásával a Szegedi Tudomány-egyetem elsődleges célja, hogy a vállalkozói szemléletet és a vállalkozói kedvet népszerűsítse az egyetemisták és a kutatók körében. A Program keretein belül szakértői háttértámogatást biztosít az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság a vállalkozó kedvű fiataloknak. A rendezvényen szakmai előadást tart Ville Kairamo a Demola vezetője. Előadása címe: Regional and international dimensions of university-industry collaborations. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 • szeptember 19.
  18:00 - 19:00
  Vajda Tamás történész (SZTE Egyetemi Levéltár) előadása: A szegedi egyetem díszdoktora: Glattfelder Gyula csanádi püspök
 • szeptember 19.
  18:00 - 19:00
  A kiállítást megnyitja Kecskés László, közreműködik Kosztándi István Liszt-díjas hegedűművész.
 • szeptember 19.
  19:00 - 20:00