SZTE Info

nőnap_2018

Nőnapi rendezvény a TIK-ben

Március 8-án az SZTE TIK Igazgatósága a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének társszervezésében nőnapi rendezvényt tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lányokat, nőket, édesanyákat és mindenkit várnak, aki szeretne egy napra a női lét szépségében és nehézségeiben elmerülni. Minden olyan nőt, akit érdekel testének működése, egészségének megőrzése, védelme. Mindenkit, aki szeretne alapvető önvédelmi fogásokat tanulni. Akit érdekel, hogyan változott a nők társadalomban betöltött szerepe, saját testükhöz való viszonyuk az évezredek során. Azokat a nőket, akik szeretnének környezettudatosan élni és zöld háztartást vezetni. Ezen nők számára kínál programokat a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és az SZTE TIK Green Team. A hölgy vendégeknek egy-egy szál virággal kedveskednek a Plazma Pont jóvoltából.


plakat_nonap_2018


Programok:

 • Képcsarnokunk - Ahol a látogatóink barangolhatnak olyan nők történeteiben, akik sokat tettek közösségükért, munkájukkal változtattak a világon.
 • Egészségsarok – Egészségnevelőink elkalauzolják az érdeklődőket a női egészségvédelemben, felvilágosítást nyújtanak a HPV vakcinával kapcsolatban, felhívják a figyelmet az oltás beadatásának fontosságára (szórólapokat, ismeretterjesztő füzeteket is osztunk), ismertetik a helyes emlő önvizsgálatot emlőmodellen.
 • Szépségsarok – KiwiSun és a Lélekmadár képviseletében.
 • Sminksarok – Az AVON jóvoltából a program teljes ideje alatt ingyenes sminkelést vehetnek igényben a női látogatóink.
 • Önvédelmi oktatás - középiskolások, egyetemisták és minden érdeklődő megismerkedhet az önvédelem alapjaival, elsajátíthatja a kulcsmozdulatokat Kun István mesteredzőtől.
 • Kreatívsarok – SZTE Alma Mater jóvoltából, ahol egész nap előtérbe helyezhetjük kreatív énünket. Az aktivitás során minél többen fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.
 • Környezetbarát háztartási praktikák.
 • A Tappancs Állatvédő Alapítványtól meglátogatnak minket a terápiás kutyusok. "Sok Boldog Nőnapot Kívánnak a Tappancs Állatvédő Alapítvány mentett kutyusai, cicái és dolgozói, három képviselőjük Molly, Nala és Stella bemutatójával."

Előadások 20-25 perces blokkokban:

 • 10:30-as kezdettel a Országos Vérellátó Szolgálattól Dr. Tápai Katalin - Miért legyünk véradók?! című előadást fog tartani. Délután pedig 14 órától 16 óráig a rendezvény keretében véradást szervezünk.
 • 13 órás kezdettel Hajdu Éva előadása „Nőkről kívül, belül” címmel.
 • 14 órás kezdettel Dr. Kovács Szilvia pszichoterapeuta tart előadást „Női lét, szexualitás” címmel, melyben végigvezeti hallgatóságát a nőiség témakörén, hogyan változott a női szerep az évezredek során.
 • 14:40 órás kezdettel Miskolczi Ágnes kongresszusi központ vezető előadása a „Környezettudatos életvitel női szemmel” címmel.
 • 15:30 órás kezdettel a Mályvavirág Alapítványtól Nagy-Tóth Ildikó: A Méhnyakrák megelőzése a Mályvavirágok szemével, címmel tart előadást.

Azon résztvevők között, akik a rendezvény legalább 2 állomásán részt vesznek, ajándékokat sorsolunk ki. A tombola fődíja 1 fő részére szóló repülőgép vezetés!

A program díjmentesen látogatható!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 21.
  10:30 - 13:00
  Halasi Gyula – Szén-dioxid hidrogénezése kontrollált méretű Pt adalékolt NiO hordozós katalizátorokon, in-situ technikák alkalmazása című előadásával kezdődik a Katalizis nap. Az utolsó előadó: Pap József Sándor, aki Cu-komplexek alkalmazása elektrokatalitikus vízbontásban címmel tart bemutatót. A program szervezője: a SZAB Kémiai Szakbizottság Anyagtudományi Munkabizottság, SZTE Kémiai Intézet, MTA EK Felületkémiai és Katalízis Laboratórium.
 • március 21.
  15:00 - 17:30
  A konferencia és kerekeasztal-beszélgetés témája: az SZTE a szegedi sportsikerekért. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat „Megengedett teljesítménynövelési lehetőségek - antidopping szaktanácsadás” pályázati projekt megvalósításának nyitó konferenciáján Dr. Csonka Csaba sportügyekért felelős rektori megbízott, egyetemi docens mond köszöntőt. A táplálkozás szerepe a felkészítésben címmel díszelőadást tart Dr. Martos Éva orvosprofesszor, a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke tartja. A projektet Dr. Török László, Dr. Győri Ferenc, Dr. Márton János, Dr. Mikulán Rita, Ulrichné Varga Rita, Komár Réka mutatja be. Az egyetem és a sportegyesületek képviselőinek kerekasztal-beszélgetését Kecse Nagy Sándor kommunikációs menedzser vezeti. A szervezők kérik az előzetes regisztrációt az egyetemi.sportorvos@gmail.com e-mail címre!
 • március 21.
  17:30 - 18:30
 • március 21.
  17:55 - 19:00
  A Szabadegyetem – Szeged rendezvény-sorozatban Karikó Sándor Ki a nevelés gazdája? címmel tart előadást. Többek között arról esik szó, hogy hogy bár úgy tűnik, a neveléshez mindenki ért, mégis egy sor lapos ismeret, tévhit kering ebben a témában. És főként az a gond, hogy mintha nem lenne gazdája ennek a fontos tevékenységnek. A prezentációs előadás új és sajátos megközelítést kínál fel, amely hasznos lehet minden egyetemi szakos hallgatónak: alapvetően filozófiai, etikai és pedagógiai jellegű összefoglalást tartalmaz. További információ: https://www.u-szeged.hu/szabadegyetem/ki-neveles-gazdaja