Bezár

Hírarchívum

Tovább lehet jelentkezni az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira

Tovább lehet jelentkezni az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira

2018. április 03.
2 perc

A nagy érdeklődés miatt az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira tovább, 2018. április 5-én délig lehet jelentkezni. A közel 10 millió forint összértékű elismerések fontos részét képezik a vállalati ösztöndíjak, amelyek közül minden kar tehetséges hallgatói megtalálhatják a nekik szóló lehetőséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A saját szakterületükön kiemelkedő hallgatók a Kiválósági lista vagy a vállalati ösztöndíjak, a hátrányos helyzetű SZTE-sek pedig az Esélyegyenlőségi Ösztöndíjak által összesen közel 10 millió forintra pályázhatnak. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az SZTE Tehetségpont 2018. április 5-én 12 óráig meghosszabbította a jelentkezési határidőt, hogy minden egyetemistának legyen lehetősége pályázni.

Miért érdemes jelentkezni? A vállalatok, vállalatvezetők elmondták.


A tehetség a jövő záloga

Nagyvállalati környezetben biztosít leendő ösztöndíjasainak a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. kiemelkedő szakmai fejlődési utat. Bessenyei Zsolt Élelmiszeripari HR vezető elmondta, mely másodéves élelmiszermérnök- vagy gépészmérnök-hallgatók jelentkezését várják 150-150 ezer forint értékű ösztöndíjaikra.

A cikk teljes szövege itt olvasható.

 

Nemzetközi környezetben az EPAM-nál

A bölcsészettudományi és a természettudományi kar hallgatóinak is hirdetett ösztöndíjat az Epam Systems Kft. összesen 800 ezer forint értékben. A szegedi vállalatnál mindig is fontos szerepet kapott a társadalmi felelősségvállalás, hogy egy fenntartható szakmai közösséget teremthessenek.

A cikk teljes szövege itt olvasható.

 

Ők fogják formálni egy-egy szakma jövőjét

A Dóm Patika szeretné a szakmák, különösen a gyógyszerészet társadalmi megbecsülését növelni, ezért alapított ösztöndíjat az SZTE Tehetségpontnál, amelyre minden legalább másodéves egyetemista pályázhat. Dr. Herczegfalvi Csanád, a patika vezetője szerint az nyerhet a legjobb eséllyel, aki szereti szakmáját és jobbá tenné hivatását.

Az interjú teljes szövege itt olvasható.

 

Munkahely a ContiTechnél

Összesen 250 ezer forintos támogatást nyerhet el a ContiTech Rubber Industrial Kft. ösztöndíjára pályázó hallgatók egyike. A régió egyik jelentős munkaadója a tudásalapú társadalom megteremtésén fáradozik, ennek keretében gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.

A beszélgetés teljes szövege itt olvasható.

 

Az SZTE Tehetségpont idén is, csakúgy, mint a korábbi években, a Szegedi Tudományegyetem jelentős eredményeket elért hallgatóit szeretné támogatni ösztöndíjai, valamint számos szegedi, tehetséggondozás iránt elkötelezett nagyvállalat segítségével. A Kiválósági ösztöndíjak keretében az universitas több tucat hallgatója részesülhet 20 és 100 ezer forint közötti támogatásban, míg a vállalatok is számos elismerést adnak át, amelyek közül minden kar hallgatója megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiírást.A további pályázati kiírások és a részletek az SZTE Tehetségpont honlapján érhetők el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek