Bezár

Hírarchívum

Hulladékmentes nap a TIK-ben

Hulladékmentes nap a TIK-ben

2018. november 21.
1 perc

Korunk egyik legnagyobb problémája a túlzott hulladéktermelés, ezért az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ november 27-én csatlakozik a Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év november utolsó hetében rendezik. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A különböző akcióötletek megvalósítását a programban részt vevő országok mindegyikében egy, a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő szervezet koordinálja, mint szervező. Magyarországon az ITM Környezettudatos Nevelésért és Szemléletformálásért felelős főosztály látja el a nemzeti koordinátori feladatot.


A november 27-i előadásokra nem csupán egyetemi hallgatókat, hanem középiskolás osztályokat is várnak, valamint a városi polgárokat is. A jól bevált gyakorlat alapján, előzetes regisztrációval jelzik az egyes intézmények a pontos érkezést és létszámot. A rendezvényen szakemberek, meghívott tudományos előadók és önkéntesek beszélnek a tiszta környezet fontosságáról és annak hiányából eredő problémákról. A rendezvényre érkező érdeklődőket a szakmai előadások mellett a témához kapcsolódó érdekes kvízekkel, játékokkal várják.


A részletes program itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek