Bezár

Hírarchívum

alumni_uni_2018

Érdekes előadással vár az Alumni Uni – Tudásműhely

Érdekes előadással vár az Alumni Uni – Tudásműhely

2018. október 15.
2 perc

Harmadik alkalommal várja az érdeklődőket az SZTE Alma Mater Alumni Uni – Tudásműhely című előadássorozat. Október 25-én az offline és a mindfulness témája kerül terítékre Dr. Szabó Éva pszichológus, az SZTE BTK Pszichológiai Intézet és a Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék vezetője és Vecsei H. Miklós író, dramaturg, színész előadásában. A beszélgetésnek a Campus Beer&More ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az este menete az előző előadásokhoz hasonlóan alakul: a két előadó először különböző szemszögből, 30 perces előadások formájában közelíti meg a témát; majd egy moderátor segítségével kötetlen beszélgetés során osztják meg gondolataikat egymással és a közönséggel. A beszélgetés után lehetőség lesz kérdezni is az előadóktól, közösen megvitatni az elhangzottakat.


Mindfulness, offline

Az Alumni Uni előadássorozata első blokkjának vezető vonala a közösségi média témája. Napjainkban egyre égetőbb probléma az internet-, azon belül is a közösségi média-függőség, amely nagyban befolyásolhatja társas kapcsolatainkat és mindennapi életünket. A tudatos jelenlét, avagy mindfulness kifejezésekkel is gyakran találkozhatunk, ami sok szempontból kapcsolódik az offline témájához is. A 21. század nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően ma már szinte bárhol és bármikor tudunk dolgozni - ez azonban egy olyan kényszert is ró ránk, amitől még baráti összejöveteleken, kikapcsolódásokon is nehéz szabadulni. A megállíthatatlanul rezgő-villogó telefonunk állandó jelleggel próbál kivonni minket az itt és mostból; az Alumni Uni soron következő előadásában többek közt arra is keresik a választ, hogyan élhetünk és maradhatunk a jelen pillanatában.


alumniuni3_palyazat


A témát Dr. Szabó Éva pszichológus, az SZTE BTK Pszichológiai Intézet és a Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék vezetője és Vecsei H. Miklós író, dramaturg, színész járja körül.

Dr. Szabó Éva egyetemi tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen (jelenleg Debreceni Egyetem) végezte. Pályáját iskolapszichológusként kezdte egy debreceni általános iskolában. 1991-ben Szegedre költözött, ahol egy évet a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanított, majd jelenlegi munkahelyére került, ahol azóta is oktatóként dolgozik. A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont Pedagógiai esték című programsorozatában tartott előadást Mindennapi stresszeink, és amit tehetünk ellene címmel.

Vecsei H. Miklós 1992. május 22-én született Budapesten Vecsei Miklós néven. 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. A TEDx előadója, a tudatos jelenlét és az offline a fiatalok körében való népszerűsítésének szószólója.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek