SZTE Info

amerikai_nagykovet_20181012

Szegedre látogatott az amerikai nagykövet

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete David B. Cornstein október 12-én látogatott Szegedre. A diplomata találkozott a Szegedi Tudományegyetem képviselőivel és ellátogatott az American Corner-be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

David B. Cornstein nagykövet a Szegedi Tudományegyetem és Szeged Város vezetésével is találkozott. A Városházán Szeged kulturális és üzleti életéről tájékozódott.


AMB_SzegedEzt követően az American Corner Szegedben 25 lelkes középiskolai tanulóval beszélgetett – többek között – az üzleti sikerekről és a tanulás fontosságáról. A találkozó alkalmával köszönetet mondott az American Corner működtetésében közvetlenül együttműködő Szegedi Tudományegyetem és Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatóinak is.


SZTEinfo

Fotó: Németh Attila / Amerikai Nagykövetség

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *