Bezár

Hírarchívum

nyito_Rotary

Újabb sikeres szívműtétet végeztek a szegedi gyermekklinikán

Újabb sikeres szívműtétet végeztek a szegedi gyermekklinikán

2018. október 11.
1 perc

Magyarkanizsai kislánynak adtak új esélyt a szegedi gyermekklinikán a Gift of Life programnak köszönhetően. A kétéves Muhi Vivien egészségesen mehetett haza Szerbiába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Muhi Vivien szívrendellenességét már születésekor észlelték, de az operációt fül-orr-gégészeti és légúti problémái miatt nem vállalták Szerbiában. A szegedi klinikán azonban sikeresen elvégezték a szükséges szívműtétet, így egészségesen térhetett haza. – Vivien esete a határon túli kardiológusoknak szervezett továbbképzésen került a látókörünkbe, majd a Gift of Life programnak köszönhetően elvégezhettük a szükséges beavatkozást – fogalmazott Dr. Rácz Katalin, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa. – Az operáció komplikációmentesen és könnyen zajlott, az alkalmazott sebészi megoldás nem volt bonyolult. Azonban ha nem operáljuk meg időben a kislányt, akkor komolyabb probléma is felléphetett volna – tette hozzá Dr. Hartyánszky István, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szívsebészeti Osztály docense.


IMG_5883_Rotary


Muhi Vivien a tizenhatodik gyermek, aki a Gift of Life program támogatásának köszönhetően egészségesen térhet haza. A programot azzal a céllal hívták életre, hogy a rászoruló országokban élő, szívelégtelenségben szenvedő gyerekeknek orvosi ellátást nyújtson. A programnak három évig Szeged ad otthont, amely a határon túl élő magyar, szerb, román és ukrán gyermekeknek nyújt segítséget.


IMG_5893_Rotary_2


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek