Bezár

Hírarchívum

elcb_fb_cover_1048x406px_btk_1170x430

Európai Nyelvi Koktélbár az SZTE-n

Európai Nyelvi Koktélbár az SZTE-n

2018. szeptember 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szeptember 26-án, szerdán, 14 órától Európai Nyelvi Koktélbárt szervez, mellyel Európa nyelvi sokszínűségére hívják fel a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2001 óta szeptember 26-a a nyelvek európai napja, melyet az Európai Bizottság és az Európa Tanács hívott életre. Ez a nap arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Európa nyelvi sokszínűsége nagy érték, amelyet tudatosan védenünk kell. Ennek jegyében rendezi meg az Európai Nyelvi Koktélbárt az Európai Bizottság, valamint az EUNIC Hungary – a Magyarországon működő európai kulturális intézetek szervezete −, Európán kívüli partnereivel együtt. A rendezvénynek az első hét alkalommal Budapest adott otthont, tavaly a Debreceni Egyetem volt a házigazdája, idén pedig a szervezők az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát kérték fel a rendezésre.


A kar öt nyelvi intézetében tizenöt nyelvvel ismerkedhetnek meg a hallgatók: az angol, német, spanyol, francia, olasz, orosz, ukrán, szerb, cseh, bolgár mellett keleti nyelveket – törököt, kazakot, mongolt, japánt, kínait – is tanulhatnak. A nyelvtanárok, egyes nyelveket és kultúrákat kutató szakemberek mellett fordítókat és tolmácsokat, valamint olyan szakembereket is képzünk, akik majd a kulturális diplomáciában teljesítenek szolgálatot.


A kar kiterjedt Erasmus-kapcsolatai révén a hallgatóknak minden szakon lehetőségük nyílik külföldi ösztöndíjak elnyerésére, más kultúrák és nyelvek megismerésére, külföldi tapasztalatszerzésre. Természetesen nagy számban fogadnak külföldi diákokat is, hogy magyarul tanuljanak, illetve megismerkedjenek a magyar kultúrával.


A rendezvényről további információ itt található.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek