Bezár

Hírarchívum

veradas_tik

Ismét egész napos véradás a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét egész napos véradás a Szegedi Tudományegyetemen

2018. szeptember 25.
1 perc

Mentsünk meg együtt 300 életet! – ezzel a jelmondattal szervez második alkalommal egész napos véradást a Szegedi Tudományegyetem és az Országos Vérellátó Szolgálat. A szegedi egyetem polgárai október 3-án, szerdán 10 órától ismét csatlakozhatnak az önkéntes véradók táborához a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem elkötelezett a véradás mellett, ezért arra kéri az egyetemi polgárokat, hogy menjenek el vért adni! Egyetlen véradással három betegen segíthetünk, ugyanakkor a véradás a véradók egészségét is szolgálja. A kötelező tesztek elvégzése után megállapítják a vércsoportot és a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására is kiterjedő szűrővizsgálatokat végeznek. A bátor önkénteseket október 3-án, szerdán 10 órától 17 óráig várják az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A véradáson részt vehet minden 18 év feletti egyetemi polgár, így a külföldi hallgatók is, amennyiben magyar TAJ- és lakcímkártyával jelentkeznek – ezt a kettőt fel kell mutatni véradáskor a személyigazolvánnyal vagy útlevéllel együtt.


Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem közös véradására időpontot foglalni az alábbi linken lehet: SZTE Véradás


Minden véradó ajándékcsomagot kap:
• Király Zöldség által felajánlott kedvezményre jogosító kupon (20 % a frissen préselt gyümölcslevekre és a smoothiekra, 10 % minden szendvicsre)
• UrbanGo "Nyomkereső kalandozás Szeged belvárosában" által felajánlott kedvezményes kupon
• Izometria felajánlásával 1 alkalmas aerobic vagy konditermi edzésre beváltható kupon
• Mórahalmi fürdőbelépő
• 500 Forintos Erzsébet utalvány
• Víz, csokoládé


A véradásról további információ itt.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek