Bezár

Hírarchívum

lepkekert

Trópusi pillangók várják a látogatókat az egyetemi füvészkertben

Trópusi pillangók várják a látogatókat az egyetemi füvészkertben

2019. április 29.
1 perc

Újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egy trópusi esőerdőt idéző fóliaházban több száz Közép-Amerikából származó egzotikus pillangót lehet megfigyelni testközelből. A bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a lepkék, melyek azután a lepkekert növényei között élik mindennapjaikat, az etetőknél táplálkoznak, szemet gyönyörködtetően libbennek levélről-levélre vagy éppen a látogatók ruháján, karján landolnak. A sétautat bejárva közel 20 lepkefaj, 400 színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők.


lepkekert2


Igazán nem mindennapi élményt jelent ezeknek a különleges, nagy méretű, élénk színekben pompázó pillangóknak a megfigyelése, fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A helyszínen rövid szakvezetést biztosítanak és információs táblák is segítik a látottak elmélyítését. A lepkekerthez kapcsoltan tekinthető meg a füvészkert páfránygyűjteménye is.


További információ itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek