Bezár

Hírarchívum

kinai_egyuttmukodes

Újabb kínai egyetemekkel működik együtt az SZTE

Újabb kínai egyetemekkel működik együtt az SZTE

2019. február 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Gazdaságtudományi Kar képviseletében Szakál Péter oktatási igazgató és Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar dékánja 2019. január végén Kínába utazott. A látogatás során több egyetemmel is együttműködési megállapodást írtak alá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem képviselői január 23-án együttműködési megállapodást írtak alá az SZTE, a Kirk Egyetem (Thaiföld), az IPAG Business School (Franciaország) és a SEGI Egyetem (Malajzia) között. Az intézmények tevékenységének fő fókusza a gazdaságtudományi és társadalomtudományi képzési terület, az együttműködés a hallgatói, oktatói csereprogramok mellett hozzájárul ahhoz is, hogy a szegedi gazdaságtudományi kar megszerezze az EPAS akkreditációt. Emellett az SZTE GTK ázsiai üzleti specializációjának kialakításához a partnerek angolul is beszélő oktatókat és kurzusokat biztosítanak.


Szintén január 23-án együttműködési megállapodást kötöttek mind egyetemi, mind kari szintet a Yunnan Egyetemmel (Kunming, Kína) és az intézmény Gazdaságtudományi Karával. Az együttműködés fókusza az SZTE GTK International Economy and Business mesterszakon ázsiai, kínai, valamint Európai Uniós üzleti és gazdasági szakértő specializáció fejlesztése, vendégprofesszorok, doktori témavezetők fogadása és küldése. A megállapodás lehetőséget teremt nyári egyetemek, rövidképzések, tudományos rendezvények szervezésére, mind az akadémiai szféra, mind egyetemisták, mind középiskolások számára, valamint közös kutatások folytatására, tudományos kiadványok készítésére.


A Kunmingban töltött 5 nap alatt az SZTE képviselői a kari vezetők mellett a Yunnan Egyetem pártitkárával is találkoztak, és tárgyalásokat folytattak a lehetséges együttműködésekről. A két egyetem barátságának jelképeként fát ültettek.


szte_kinai_egyuttmukodes_fa
A képen balról jobbra: Kovács Péter SZTE GTK dékán, Szakál Péter SZTE oktatási igazgató, Prof. Yang Lin, Party Secretary-general of CPC Yunnan University Committee, Prof. Liang Shuanglu, Dean of the School of Economics, Yunnan University.


Az együttműködés részleteinek kidolgozása és a megállapodások megkötése Ting Yang, kínai közvetítő közreműködésével jött létre.


szte_kinai_egyuttmukodes_2
A képen balról jobbra: Siyuan Qian SZTE GTK volt hallgatója, Szakál Péter SZTE oktatási igazgató, Kovács Péter SZTE GTK dékán, Ting Yang SZTE helyi képviselője.


A szegedi egyetem képviselői január 25-én találkoztak Szentmártoni Líviával, a sanghaji magyar konzulátus oktatási és kulturális ügyekért felelős konzuljával is. A megbeszélésen a felek megerősítették, hogy a konzulátus támogatja és segíti a Szegedi Tudományegyetem kínai terjeszkedését.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek