Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Zakar_P_IMG_4358

Melyek a Szegedi Tudományegyetem erősségei?

Melyek a Szegedi Tudományegyetem erősségei?

2019. január 10.
2 perc

A széles képzési paletta és az ezzel együtt járó tudományos erő a Szegedi Tudományegyetem legfőbb jellemzője – fogalmaz Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok számára is iránytűt ad, amikor vázolja, hogy a szegedi egyetem miért a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország legjobb egyeteme az SZTE – a QS legújabb toplistáján. A világrangsorokban elfoglalt előkelő helyezésekről is szól a Szegedi Tudományegyetem erősségeit bemutató Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese – többek között – kiemeli az ipari partnerekkel kialakult kapcsolatokat és az SZTE klinikai központ szerepének fejlődését, amikor indokolja: a XIX. századi struktúrából kilépő szegedi universitas a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye. Például a dél-alföldi egészségügyi szolgáltatásokat integráló SZTE modern és követhető modellt ad a magyar felsőfokú képzés számára.

 

Az egyetem kubatúra helyzetének javítását szolgáló, kormányzati és uniós támogatással, vagy éppen önerőből megvalósuló fejlesztéseket is megemlíti az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese hangzó interjújában – Tráser László kérdéseire válaszolva. Dr. habil. Zakar Péter hangsúlyozza: az SZTE gazdálkodása stabilizálódott. Örömteli eredmény, hogy az SZTE népszerűsége töretlen a továbbtanulók körében, miközben növekszik – jelenleg 18 százalék – a külföldi egyetemisták száma. Az SZTE célja, hogy bővítse az angol, német és francia nyelvű képzéseit.

 

Az SZTE feladatai közé tartozik, hogy olyan együttműködési hálózatok tagjává váljon, amelyek hosszú távon biztosítják a kapcsolatot kiemelkedő európai egyetemekkel a közös kutatást és oktatást célozva.

 

Az SZTE jelenlegi és leendő polgárai számára egyaránt fontos fejlesztéseket is összegző hangzó interjú az SZTE Híportál online Szegedi Egyetem Magazinjának Multimédia rovatában érhető el Melyek a jellemzői a Szegedi Tudományegyetemnek? címmel.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek