Bezár

Hírarchívum

Megújult az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája

Megújult az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája

2019. július 11.
2 perc

Közel 150 millió forint európai uniós támogatásból végeztek gépészeti korszerűsítést, burkolatcserét és vizesblokk felújítást a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájának, Napközi Otthonos Óvodájának területén. Az udvari burkolatok korszerűsítésével új zöld területet alakítottak ki. A támogatásnak köszönhetően korszerű környezetben folyhat a minőségi oktatás, az értékközvetítő nevelés és a gyakorlatukat végző tanárjelöltek képzése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az oktatási környezet infrastrukturális feltételeinek megteremtésével fokozza az intézmény eredményességét, és emelje az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. Mindehhez nélkülözhetetlen a XXI. század elvárásainak megfelelő feltételek biztosítása az intézményben tanuló diákok, és a hallgatói gyakorlatukat végző tanárjelöltek számára.


A gépészeti korszerűsítés részeként acéllemez lapradiátorokra cserélték a folyosókon, tantermekben és mosdóblokkokban lévő radiátorokat, és korszerűsítették a hozzájuk tartozó csövezést. Megtörtént a közlekedők burkolatcseréje: a meglévő burkolat elbontása utána új, a követelményeknek megfelelő szilárd, kopásálló, tisztítható és csúszásmentes padlóburkolatot készítettek. Az alagsori és az általános szinteken lévő vizesblokkok épületszerkezetileg, gépészetileg elavultak voltak, így az itt található 10 mosdóblokk teljes felújítása is megvalósult, új szakipari válaszfalakkal, padló és falburkolatokkal, vizes berendezési tárgyakkal, tetőn kívülre vezetett gépi szellőzéssel. A mindennapos testnevelés megvalósíthatósága érdekében felújították a Markovics utca felöli, zsibongó-sportudvar aszfalt burkolatát. Megújult az udvarban lévő zöldterület is, a talajcserét követően füvesített zöldterületet alakítottak ki.


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAAz EFOP-4.1.3-17-2017-00313 számú „A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázatnak köszönhetően megvalósult beruházás globálisan érinti a köznevelési egység közösségi tereinek, sportolási lehetőségeinek, valamint a mindennapos testnevelés infrastrukturális és eszközfeltételeinek korszerűsítését.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek