SZTE Info

IMG_2261

Átadták a Befutó Gyakornoki Program megbízóleveleit

Ismét átadták az SZTE BTK Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszékén a Befutó Gyakornoki Program okleveleit. A 2015-ben indított programra idén 13 kommunikáció szakos hallgatót választottak ki, akik a következő félévben kezdik meg fizetett gyakornoki munkájukat. A program célja, hogy a hallgatók fedezni tudják tandíjukat miközben értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt négy év alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a programban kommunikáció szakos gyakornokokat. A 2019-2020-as tanévben ismét elindul a program, összesen tizenhárom vállalat részvételével. Június 12-én ünnepélyes keretek között adták a sikeres pályázatot benyújtó, és felvételt nyert kommunikáció szakos hallgatóknak okleveleiket.


A leendő gyakornokokat Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötte. Elmondta: a Befutó Gyakornoki Program egy teljesen sajátos és egyedi kezdeményezés, amelynek célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A programban részt vevő cégek, mind olyan nívót és referenciát jelentenek, amelyek egyértelműen jól mutatnak majd a hallgatók önéletrajzában is.


– Negyedik hatalmi ágként nemrégiben a média jelent meg, amely komoly hatalmat és felelősséget is képvisel. Ebben a szerepben pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék kiemelkedő munkát végez. Emellett a tanszék vezetői felismerték azt is, hogy a mai világban már a piac irányába kell orientálni a hallgatókat. A közvéleménnyel ellentétben, a KSH adataira és egyéb statisztikákra támaszkodva biztosan mondhatom, hogy a bölcsészek és társadalomtudósok az elsők között találnak munkát maguknak, ugyanis egy igazán jól használható és rugalmas diplomát kapnak a hallgatóink. Képzéseinkben a „hogyan” a lényeg és nem a „mit”, ami azért is fontos, mert senki nem tudja előre, hogy 10 éven belül milyen szakmák lesznek – fogalmazott Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja.


A Befutó Gyakornoki Programban idén 13 vállalat, szervezet hirdetett meg pályázatot. Kalmár Eszter az ópusztaszeri Csillagösvény Öko Labirintusnál végzi gyakornoki munkáját, Gavrán Kinga a Szeged Televíziónál lesz operatőr és vágó. Kádár Kirát a Zengo foglalkoztatja majd marketingesként, Szathmáry Nándor a kiskunhalasi Halasmédiánál fog dolgozni. Szabó Kira a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központban, Juhász Krisztina a Szeged Tourinformnál tölti fizetett gyakornoki munkáját.


Terecskei Róbert a Csongrád Megyei Iparkamaránál a kommunikációs vezető munkáját segítheti, Tóth Anett a Szegedi Nemzeti Színház gyakornoka lesz. Lengyel Nikolett, a Makói Hagymatikum kommunikációs feladataiban vehet részt, Nagy-Mikola Rebekát és Pásztor Martint az Egonis Tanácsadó és Rendezvényszervező Kft. foglalkoztatja tovább a Szegedi Ifjúsági Napokról megjelenő közösségi média tartalmak kialakításában. Volford Ákos, az EPM Systems Kft.-nél három dimenziós hirdetési és promóciós anyagok létrehozásába, Vincze Zsuzsa pedig a Mályvavirág Alapítvány munkájában vehet részt.


SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • október 17. 00:00 - 19. 00:00
    Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a „Jágónak” Shakespeare-konferenciára, melyet 2019. október 17-19. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges: 20 perces konferencia-dolgozattal, 20 perces projekt-bemutatóval, más résztvevők munkáihoz kapcsolódó korreferátummal, a kerekasztal-beszélgetést előkészítő vitaindítóval, illetve auditáló résztvevőként. Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség folyamatos jelenvalóságára és kihívásaira. Minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, az alábbi linken található regisztrációs űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2019. július 1-ig. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcEY-daAyEDfkgj3e8fw-EgkXYOPs67Rf5cbTFokePmBn_FA/viewform?usp=sf_link A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 1-ig várjuk (a vitaindítókat és a korreferátumokat nem kell előre beküldeni).
  • november 28. 08:00 - 30. 16:00
    Interdiszciplináris jelenkor-történeti és politológiai konferencia.