SZTE Info

IMG_2261

Átadták a Befutó Gyakornoki Program megbízóleveleit

Ismét átadták az SZTE BTK Kommunikáció-és Médiatudományi Tanszékén a Befutó Gyakornoki Program okleveleit. A 2015-ben indított programra idén 13 kommunikáció szakos hallgatót választottak ki, akik a következő félévben kezdik meg fizetett gyakornoki munkájukat. A program célja, hogy a hallgatók fedezni tudják tandíjukat miközben értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2015-ben indította útjára a Befutó Gyakornoki Programot. Az elmúlt négy év alatt különböző területeken tevékenykedő vállalkozások, szervezetek fogadtak a programban kommunikáció szakos gyakornokokat. A 2019-2020-as tanévben ismét elindul a program, összesen tizenhárom vállalat részvételével. Június 12-én ünnepélyes keretek között adták a sikeres pályázatot benyújtó, és felvételt nyert kommunikáció szakos hallgatóknak okleveleiket.


A leendő gyakornokokat Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője köszöntötte. Elmondta: a Befutó Gyakornoki Program egy teljesen sajátos és egyedi kezdeményezés, amelynek célja kettős. A tanszék egyrészt a hallgatók tandíjfizetési terheit kívánja csökkenteni, emellett pedig fontosnak tartják, hogy a diákok már egyetemi éveik alatt komoly szakmai tapasztalatot gyűjtsenek, s így tanulmányaik befejezése után könnyebben tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A programban részt vevő cégek, mind olyan nívót és referenciát jelentenek, amelyek egyértelműen jól mutatnak majd a hallgatók önéletrajzában is.


– Negyedik hatalmi ágként nemrégiben a média jelent meg, amely komoly hatalmat és felelősséget is képvisel. Ebben a szerepben pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék kiemelkedő munkát végez. Emellett a tanszék vezetői felismerték azt is, hogy a mai világban már a piac irányába kell orientálni a hallgatókat. A közvéleménnyel ellentétben, a KSH adataira és egyéb statisztikákra támaszkodva biztosan mondhatom, hogy a bölcsészek és társadalomtudósok az elsők között találnak munkát maguknak, ugyanis egy igazán jól használható és rugalmas diplomát kapnak a hallgatóink. Képzéseinkben a „hogyan” a lényeg és nem a „mit”, ami azért is fontos, mert senki nem tudja előre, hogy 10 éven belül milyen szakmák lesznek – fogalmazott Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja.


A Befutó Gyakornoki Programban idén 13 vállalat, szervezet hirdetett meg pályázatot. Kalmár Eszter az ópusztaszeri Csillagösvény Öko Labirintusnál végzi gyakornoki munkáját, Gavrán Kinga a Szeged Televíziónál lesz operatőr és vágó. Kádár Kirát a Zengo foglalkoztatja majd marketingesként, Szathmáry Nándor a kiskunhalasi Halasmédiánál fog dolgozni. Szabó Kira a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központban, Juhász Krisztina a Szeged Tourinformnál tölti fizetett gyakornoki munkáját.


Terecskei Róbert a Csongrád Megyei Iparkamaránál a kommunikációs vezető munkáját segítheti, Tóth Anett a Szegedi Nemzeti Színház gyakornoka lesz. Lengyel Nikolett, a Makói Hagymatikum kommunikációs feladataiban vehet részt, Nagy-Mikola Rebekát és Pásztor Martint az Egonis Tanácsadó és Rendezvényszervező Kft. foglalkoztatja tovább a Szegedi Ifjúsági Napokról megjelenő közösségi média tartalmak kialakításában. Volford Ákos, az EPM Systems Kft.-nél három dimenziós hirdetési és promóciós anyagok létrehozásába, Vincze Zsuzsa pedig a Mályvavirág Alapítvány munkájában vehet részt.


SZTEinfo – Kocsis Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 07.

Kiemelt_Bojte_Cs_JGYPK

25 éves létezése óta több mint 6 ezer nehéz sorsú magyar származású gyereknek nyújtott menedéket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Az erdélyi szervezet alapítójával, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel a Hátrányos helyzetű társadalmi és csoportok és gyermekek címmel az SZTE JGYPK-n tartott szemeszternyitó előadása előtt, illetve az alapítvány és az SZTE JGYPK közötti együttműködéséről szóló megállapodás aláírását követően beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 24.
  17:00 - 18:00
  Looking for someone to speak English to? In need of improving your speaking? Come practice your communication skills in a relaxed atmosphere by joining Conversation Club at American Corner Szeged! :) Sessions involve short presentations, Q and A, and small-group discussions on different topics and their American aspect.
  Facilitator: John Strauss
 • szeptember 24.
  18:00 - 19:30
  Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is.
  „A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme" - írja Tari Annamária.
  Tari Annamária nagyszerű, "fejbevágó" előadása szorongásról, online térről - szerintünk nagy kár lenne lemaradni róla...
 • szeptember 25.
  09:00 - 20:00
  Az online jogi szaklap, az Arsboni csapata meglátogatja Szeged jogász közösségét is, hogy választ keressenek olyan kérdésekre, mint például: Milyenek lesznek a “jövő jogászai”? Milyen jövő vár a jogászokra? A robot ügyvédeké, vagy a robotoló ügyvédeké a jövő? Érdemes szoftvert fejleszteni a jogászoknak? Milyen innovatív megoldások alakítják a jogászok munkáját? Milyen lesz a 21. század a munkajoga? Hogyan tudod megtalálni álmaid munkáját? Mit várnak el a jelen munkáltatói egy kezdő jogásztól? Milyen trendek vannak jelenleg a magyar jogi piacon? Regisztráció: https://karrier.arsboni.hu/szegeden-az-arsboni/#kavezz
 • szeptember 25.
  18:00 - 19:00
  Napóleontól a szabadságharcig
  Előadó: Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, egyetemi tanár, a Hadtudományi Doktori Iskola vezetője (Nemzeti Közszolgálati Egyetem)
 • szeptember 26.
  17:00 - 18:00
  Tájékoztató előadás a FLEX Hungary programról, mely az USA Kormánya által biztosított teljeskörű ösztöndíj középiskolások számára. A program keretében a diákok egy évet tölthetnek az USA-ban egy középiskola tanulójaként, miközben önkéntes vendéglátó családoknál élnek.
  Pályázati feltételek:
  • Magyar állampolgárság
  • 2002. július 15. és 2005. július 15. között született
  • A pályázat beadásakor középfokú oktatásban vesz részt a 9. vagy 10. évfolyamon
  • Iskolai eredménye legalább jó (4)
  Jelentkezési határidő a FLEX-ösztöndíjra: 2019. október 17. Jelentkezni 2019. szeptember 1-től lehetséges az alábbi linken: https://ais.americancouncils.org/flex