Bezár

Hírarchívum

levendula3

Ismét Levendula Napok az SZTE Füvészkertben

Ismét Levendula Napok az SZTE Füvészkertben

2019. június 25.
1 perc

Hatodik alkalommal rendezi meg közösen a Szegedi Levendula Napokat az SZTE Füvészkert és az SZTE NKI Kulturális Iroda. Június 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap reggel 9 órától kézműves termékekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, koncertekkel, tánccal és színházi műsorral várják az érdeklődőket minden korosztályból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kétnapos rendezvényen színvonalas és érdekes programok sokaságával telik meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, mindezt a levendula jegyében. A programkínálat mellett kézművesek és termesztők portékáinak széles kínálatából lehet válogatni, szappanoktól illóolajokig, kávéktól szörpökig, kézzel készített ékszerektől természetes alapanyagú kozmetikumokig. Az ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon bárki számára megismerhetővé válnak a középkori gyógynövénykertek titkai, gyógy- és fűszernövények különböző egészségügyi felhasználásai, a méhészet rejtelmei vagy a szappankészítés módszerei, újra és újra visszatérve a hétvége főszereplőjéhez, a levendulához.

 

Koncertet ad többek között a Terebes zenekar, a Benedekfi-testvérek, a Sun City Singers Jazz Quartet és a JaMese zenekar. Idén első alkalommal vendége a Levendula Napoknak Petruska András dalszerző-énekes, EgySzemélyes című egyszálgitáros dalösszeállításával. Táncbemutatókról a Suhancok és a Cuháré Táncegyüttes gondoskodik, fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a legkisebbeknek pedig a Haramia együttes és a Szeleburdi Meseszínház kínál gyermekműsorokat.


A részletes program és a jegyárak a Szegedi Levendula Napok hivatalos honlapján olvashatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek