Bezár

Hírarchívum

Balazs_Barbara_AJTK

Szegedi hallgatói siker a Kozma Sándor tudományos pályázaton

Szegedi hallgatói siker a Kozma Sándor tudományos pályázaton

2019. június 19.
1 perc

Harmadik díjjal jutalmazták Balázs Barbara munkáját a Kozma Sándor emlékére hirdetett tudományos pályázaton. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar IV. évfolyamos hallgatója június 11-én az Ügyészség Napja alkalmából rendezett ünnepségen vette át az elismerést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország legfőbb ügyésze Kozma Sándor emlékére tudományos pályázatot hirdetett tanulmány készítésére. A pályázaton részt vehetett az ügyészi szervezet minden, tudományos fokozattal nem rendelkező tagja, valamint az ügyészi munka iránt érdeklődő joghallgató, aki egyetemi osztatlan képzésben jogi tanulmányt folytat, hallgatói jogviszonyban áll. A pályázatokat általános, ifjúsági és joghallgatói tagozaton lehetett benyújtani magyar nyelven, büntető jogi, illetve büntető jogon kívüli témakörben 2019. március 1-ig.


Balázs Barbara a Szegedi Tudományegyetem IV. évfolyamos hallgatója, Dr. Görög Márta intézetvezető asszony biztatására és témavezetésével készített pályaművet. „ A cselekvőképességet érintő gondnokság elrendelésének a szükségessége, a bíróságok által mérlegelt szempontok, az ítélkezési gyakorlat és változásai.” címmel.


Tudományos dolgozatában bemutatta a vonatkozó jogszabályokban fellelhető és eddigi tanulmányai során a gondnokság alá helyezéssel kapcsolatban tanult fogalmakat, elrendelésének szükségességét, e jogintézmény szabályozásának meghatározó elemeit, a mérlegelendő szempontok hangsúlyosságát, valamint a bíróságok döntései kapcsán kialakult joggyakorlatot, dolgozatában lezárásként egy korábbi per elemzésével világított rá a fent említett meghatározó részletkérdésekre.


Az SZTE hallgatója pályaművét a bírálók III. díjjal jutalmazták, amely elismerést 2019. június 11-én az Ügyészség Napja alkalmából rendezett ünnepség keretében vehette át az Igazságügyi Palotában Dr. Polt Péter Legfőbb Ügyésztől.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek