Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_BolcseszFeszt2

BölcsészFeszt2: előadások, könyvmustra, kiállítások adnak ízelítőt az SZTE BTK életéből

BölcsészFeszt2: előadások, könyvmustra, kiállítások adnak ízelítőt az SZTE BTK életéből

2019. május 06.
3 perc

Másodszor rendezi meg az SZTE BTK a BölcsészFesztet, a Bálint Sándor Program részeként. A 2019. május 7. és 8. közötti rendezvény-sorozat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar elmúlt évi teljesítményét demonstrálja, fölvillantja a bölcsészek életének színeit. A két napon át tartó BölcsészFeszt2 programját az SZTE BTK a www.arts.hu honlapján részletezi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE BTK dékánja, prof. dr. Gyenge Zoltán nyitja meg 2019. május 7-én, kedden 10 órakor a BölcsészFeszt2 rendezvény-sorozatot. A 2 napon át tartó, 2019. május 8-án táncházzal és koncerttel záruló fesztivál az SZTE BTK Bálint Sándor Program része, az SZTE Egyetemi Tavasz társrendezvénye.


BolcseszFeszt2_meghivo

 

– A BölcsészFeszt célja, hogy összegyűjtse azokat a legfontosabb tudományos és kulturális eredményeket, amelyek az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon az elmúlt tanévben létrejöttek. De arra is lehetőséget teremtünk, hogy új együttműködő partnereink is bemutatkozhassanak – fogalmazott dr. habil. Sándor Klára. Az SZTE BTK általános dékánhelyettese szerint az oktatók és hallgatók teljesítményének fölvillantása mellett a bölcsészek életébe is bepillantást nyerhetnek, akik részt vesznek a 2019. május 7-8. közötti programokon. Az immár második alkalommal megrendezett fesztivál, a BölcsészFeszt2 programjainak központi helyszíne az SZTE BTK épülete (Szeged, Egyetem utca 2.).

 

Az SZTE BTK azon oktatói tartanak előadást a fesztiválon, akik ebben a tanévben szerezték meg habilitációjukat, illetve doktori fokozatukat. A BölcsészFeszt2 második napján színre lépnek az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasai is.

 

Az AudMax előtti tárlókban bemutatják a szegedi bölcsészkar oktatói által írt és szerkesztett köteteket, folyóiratokat. E művek listája, a 2019. évi SZTE BTK könyvmustra elérhető az SZTE BTK honlapján. Ugyanitt olvasható az SZTE BTK tanszékei által meghirdetett középiskolai tanulmányi versenyek leírása és az idei győztesek neve is.

 

A szemeszter utolsó AudMax Esték rendezvényén, 2019. május 7-én, kedden délután Bodor Ádám Kossuth-díjas író lesz az SZTE BTK vendége.

 

A BölcsészFeszt2 első napján (május 7-én) nyit az SZTE BTK folyosógalériáján az új együttműködő partner, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Emlékpont tevékenységét bemutató kiállítás. A rendezvény nyitó napján adják át a TJM és az SZTE BTK közös pályázatának díjait, majd három olyan kötetet mutatnak be, amelyet a partnerintézmény adott ki, de a kiadványok a szegedi bölcsészkar oktatóihoz is kötődnek.

 

Ismét vendég lesz az SZTE Zeneművészeti Kar elsőrangú gitárzenekara, az első napot pedig a BTK HÖK Filmklubjának a közönség szavazásával kiválasztott filmje zárja.

 

A BölcsészFeszt2 második napja délutánjának nyitóprogramján az Akadémiai Kiadó munkatársai új, fontos publikációs lehetőségekről és szabadon használható digitális gyűjteményekről tartanak majd előadást.

 

A középiskolásokat is várják, de a program nem csak nekik szól: a Könyvmolyképző Kiadó egyik nagysikerű ifjúsági könyve kapcsán rendezett beszélgetésen a pszichológiára fókuszálva kérdezik a szerzőt arról, miért olyan népszerűek az iskolaregények a felnőttek körében is.

 

Az Európai Nyelvi Koktélbárt, az SZTE BTK 2018 szeptemberi, nagysikerű országos rendezvényét idézik meg kicsiben a szegedi nyelvi intézetek bemutatójával. E programrészt görög táncház koronázza meg, átvezetve az érdeklődőket az SZTE BTK nemzetközi képzése, a Choreomundus diákjainak világ-táncházába.

 

A BölcsészFeszt2-t az SZTE BTK gyakori együttműködő partnerénél, a Grand Caféban zárják a bölcsészdoktorandusz taggal zenélő Huckleberry Guys blues zenéjével, majd a vendéglátók Humppa Partyjával.

 

A BölcsészFeszt2 programjairól bővebb információt az SZTE BTK honlapján találnak az érdeklődők.

 

Az SZTE BTK Bölcsészfeszt2 programja itt, programfüzete itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek