Bezár

Hírarchívum

Felmérés a vakcinációs hajlandósággal kapcsolatban

Felmérés a vakcinációs hajlandósággal kapcsolatban

2019. május 08.
1 perc

Az SZTE ÁOK Népegészségtani Intézete felmérést végez az SZTE nappali és levelezős hallgatói körében az influenza vakcinációs hajlandóságával kapcsolatban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kérdőív kitöltése egy alkalommal lehetséges. Mindössze 10-12 percet vesz igénybe, és teljes mértékben anonim. A felméréshez szükséges kérdőív kitölthető itt.


A reprezentatív felmérés célja az SZTE dolgozói, hallgatói körében az influenza átoltottsági ráta (nagyságrend, változás mértéke és iránya) meghatározása, az oltottsági arányt befolyásoló, a védőoltás felvételét támogató vagy korlátozó faktorok, körülmények megismerése, azonosítása, továbbá a feltárt befolyásolható tényezők kedvező irányú megváltoztatásának segítése.


Az eredmények hozzájárulnak az egészségügyi dolgozók oltási tudatosságának és átoltottsági rátájának növeléséhez, így saját egészségük és ellátottjaik, betegeik fokozottabb védelméhez. A betegbiztonság fokozásával, továbbá a munkavállalók, hallgatók influenzával összefüggő munkahelyi és iskolai hiányzásának vagy teljesítmény csökkenésének kedvező irányú megváltoztatásával az egészségügyi és szociális ellátó rendszerre nagy kihívást jelentő terhek jelentős csökkentésére nyílik lehetőség.


A retrospektív vizsgálatban az adatgyűjtés név nélkül, az adatok feldolgozása és elemzése aggregáltan történik, ilyen módon az anonimitás megőrzése a vizsgálat során folyamatosan és teljes mértékben biztosított.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek