Bezár

Hírarchívum

Kitüntetésben részesültek az egyetem kiváló oktatói

Kitüntetésben részesültek az egyetem kiváló oktatói

2019. május 30.
2 perc

Idén is elismerték a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb tanárait. Pedagógusnap alkalmából 12 oktató kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Díjazták az SZTE agrometeorológia és baromfitenyésztés területen tevékenykedő kiemelkedő kutatóit is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma adományozza azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek és kiemelkedő munkát végeztek. A díj évente korlátlan számban adományozható. A díj átadására az év során folyamatosan sor kerül. Idén Pedagógus Nap alkalmából az SZTE nyugdíjba vonuló 12 pedagógusát díjazták.


Emlékérmet kapott az Állam-és Jogtudományi Karról Juhászné Dr. Zvolenszky Anikó, a Civilisztikai Tudományok Intézetének, továbbá Dr. Laluska Pál, az Üzleti Jogi Intézetének, illetve Dr. Majsa József a Politológiai Tanszékének nyugalmazott adjunktusa.


Kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült Dr. Maleczki Márta a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Általános Nyelvészeti Tanszék egyetemi docense, Dr. Albert Sándor Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Francia Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára, Dr. Kozmács István Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet Finnugor Nyelvtudományi Tanszék adjunktusa,


Kitüntetésben részesült Bózsóné Dr. Margóczi Katalin a Természettudományi és Informatikai Kar Ökológiai Tanszékének egyetemi docense, Sipos Géza a Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Kószónó Schrancz Getrúd a Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola idegennyelv tanára, Dr. Somlai Tibor Zoltánné a Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanítója, Matyuska Marianna a Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára és Tary Gábor a Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára.


A Magyar Meteorológiai Társaság Berényi Dénes Emlékdíj kitüntetésben részesült Dr. Makra László, az MGK Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet egyetemi tanára. A Berényi Dénes Emlékdíjat minden évben kiosztják az agrometeorológia területén tevékenykedő kutatóknak. A díjazott lehet az agrometeorológia oktatásában több éven át lelkiismeretes munkát végző egyetemi oktató, egyetemi vagy főiskolai hallgató, aki nívós agrometeorológiai témájú dolgozatáért kaphatja meg a díjat, vagy olyan kutató aki, az agrometeorológia kutatásban jelentős eredményeket ért el.


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2014-ben a baromfitenyésztés területén végzett kiemelkedő oktatási, kutatási, továbbá fajtanemesítési és fajtafenntartási tevékenység elismerésére Sófalvy Ferenc-vándordíjat alapított. Idén Dr. Benk Ákos, az MGK Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet főiskolai docense nyerte el a vándordíjat. Dr. Benk Ákos az őshonos kendermagos magyar tyúk magas színvonalú fajtafenntartó tenyésztésének irányításáért nyerte el a kitüntetést, aki nem mellesleg néhai Dr. Sófalvy Ferenc munkájának folytatója Hódmezővásárhelyen.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek