SZTE Info

Fejleszd prezentációs készségeid!

Szép eredményekkel büszkélkedhetsz, amit nem tudsz jól átadni? Posztert készítenél, de nem tudod, hogyan? Hiányzik az előadásaidból „az a kis plusz”? Akkor jelentkezz az SZTE DÖK prezentációs technikák eseményére, ahol elsajátíthatod a legfontosabb tudnivalókat és praktikákat. Az eseményre március 22-ig lehet jelentkezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prezentációs technikák fejlesztését célzó rendezvényt szervez az SZTE Doktori Önkormányzata március 26-án 8 óra 30 perctől 18 óráig az SZTE TTIK Bolyai Épület II. emeletén. Az egész napos program célja, hogy fejlesszék a résztvevők prezentációs készségeit, és rávilágítsanak azokra a technikákra, melyekkel a tudományos eredmények átadása is sikeresebb lehet. Ebben két szakértő ad majd tanácsot előadásaik során az érdeklődőknek.


SZTE_DOK_prezentacio


A délelőtti gyakorlatok vezetője Seres Erika a Toastmasters Retorika Klub Szeged alapító tagja, a 2018-as magyar Toastmasters verseny győztese. Előadásaiból a résztvevők megtanulhatják, hogy hogyan kell meggyőző prezentációt készíteni 7 lépésben. Délután Kiss László csillagász, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója tanítja majd az érdeklődőket. Előadásaiban téma lesz, hogy a konferenciákon, hogyan lehet a szakmai közönségnek átadni a tudományos eredményeket. Emellett szó lesz a pályázatírásról, mint speciális közlésről, és kitérnek arra is, hogy a gyakorlati imázs-menedzsment szempontjából, hogyan jelenik meg egy természettudós a médiában.


A program, melyre elsősorban doktorandusz hallgatókat várnak, regisztrációköteles. Jelentkezni az sztedok@gmail.com e-mail címen a név, doktori iskola, gyakorlat és/vagy előadás tárgyszóval lehet, március 22. 18:00 óráig. Az eseményre maximum 20 főt fogadnak, akiket a sikeres kiválasztásról március 23-án e-mailben értesítenek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Idén is sok szeretettel várjuk a kikapcsolódni vágyó volt és jelenlegi hallgatókat és az egész családot az SZTE Alma Mater családi-és sportnapjára!
 • június 22.
  18:30 - 19:30
  Edward Steichen nagyon jókor élt lehetőségeit illetően, leszámítva a két világháborút. Előbb festészetet tanult Párizsban, majd fotóit New York legnevesebb alkotója vásárolta és állította ki; később műfajt teremtett, és az első modern divatfotóssá vált. Hamarosan a legmagasabban fizetett hivatásos fotográfus volt, ő rendezte a világ leglátogatottabb kiállítását, és vezette a New York-i Modern Művészetek Múzeumának fotóművészeti részlegét. A fotográfia művészetté emelésének kulcsfigurájaként azokban az évtizedekben alkothatott, amikor az amerikai álom valóságra volt váltható, s kinevelte azon fotósok nemzedékét, akik ezt az álmot később tovább éltették és lerombolták. Steichen a sűrűjében volt, s élete a fotográfiában a fényképezés történetének egy meghatározó szakasza. Előadó: Kis Péter, fotográfus az SZTE fotográfusképzésének oktatója Az előadást követően tartjuk az American Corner PARAFRÁZIS című fotópályázatának díjátadóját.
 • június 24.
  12:00 - 19:00
 • június 28.
  11:00 - 12:00
 • július 3.
  16:00 - 19:00
  Szeretettel várunk mindenkit foltvarró foglalkozásunkra Christalena Hughmanick, amerikai textilművész vezetésével. A patchwork az amerikai népművészet része - a kreatív önkifejezés és a történetmesélés eszköze. Egy rövid előadást követően varrás- és textilfestés-technikákkal ismerkedünk meg, majd a szabadság témakörében elkészítjük saját négyzeteinket, melyek majd részét képezik a Freedom Quilt nevű kollektív művészeti alkotásnak.