Bezár

Hírarchívum

M1_TOP2_SZTE

A világ egyetemeinek top 2 százalékában az SZTE

A világ egyetemeinek top 2 százalékában az SZTE

2019. március 06.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé. A QS tudományterületi listáin a legjobb eredményt a bölcsészettudományokon belül a nyelvészeti ágban érte el, de hagyományosan az orvosképzés területén is kiemelkedően szerepel. A sikerről Dr. habil Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettest kérdezték az M1 Ma Reggel műsorában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kiválóan szerepelt az SZTE a QS összegyetemi és tudományterületi rangsoraiban is. Ahogyan arról már hírt adtunk, a QS világrangsorán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el.


– 2014-ben még csak a legjobb 650 egyetem közé fért be a Szegedi Tudományegyetem, de évről évre egyre jobb helyezést értünk el. Jelentős előny a Szegedi Tudományegyetemnek a rangsorokban való jó szereplés, mind a hallgató toborzás, mind a tudományos együttműködések területén – fogalmazott az M1 műsorában Dr. habil Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese arról is beszélt, hogy a jó eredmények hátterében több tényező áll. Ezek közül is kiemelkedő egyrészt az, hogy az európai egyetemek között a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak a legjobb a külföldi aktivitása, másrészt az, hogy a magyarországi egyetemek közül az SZTE nyerte el a legtöbb uniós támogatást. A több mint 48 milliárd forint uniós forrásból és a kormány további támogatásából elindult fejlesztések tovább javíthatják az intézmény rangsorokban elért helyezéseit.


A teljes beszélgetés itt megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek