Bezár

Hírarchívum

sajto_boritokep

Minden eddiginél több előadó és űrkutatásért felelős miniszteri biztos a VII. Móra Kárpát-medencei Interdiszciplináris Konferencián

Minden eddiginél több előadó és űrkutatásért felelős miniszteri biztos a VII. Móra Kárpát-medencei Interdiszciplináris Konferencián

2023. november 16.
1 perc

13 felsőoktatási intézmény 22 szakkollégiumából összesen 160 hallgató érkezik, hogy előadjon az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium november 17-től 19-ig tartó szakmai konferenciája 34 szekciójának valamelyikében. A nyitónap délelőttjén Dr. Ferencz Orsolya, miniszteri biztos tart előadást, majd bekapcsolódik a szekcióvezetői feladatokba is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Móra háromnapos tudományos rendezvényére Szegedről, Budapestről, Pécsről, Debrecenből, Egerből, Kolozsvárról és Újvidékről érkeznek a részvevők, hogy akár tapasztaltabbakként, akár debütáló konferenciavendégekként tegyék próbára magukat az ország és a Kárpát-medence különböző pontjairól idelátogató közönség előtt. Szekcióvezetőkként a Szegedi Tudományegyetem oktatóiói vizsgálják majd szakmai szemmel az egyes előadásokat, illetve a mögöttük álló tudományos munkát.

A konferenciát november 16-án, pénteken 9:30-kor Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója, és Kovács Attila, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium igazgatója nyitja meg, 10 órától pedig Dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos az űrtevékenység jelentőségéről és aktuális kihívásairól tart plenáris előadást. Ezt követően egészen a nap végéig, párhuzamosan, három helyszínen a hallgatói szekciók veszik át a terepet. Szombaton és vasárnap reggeltől délutánig, estig szintén a bölcsészet-, a társadalom-, és a természettudományok legkülönbözőbb ágait képviselve mutatkoznak be a szélrózsa minden irányából érkező résztvevők, akiknek a megmérettetésen kívül a szakmai kapcsolatépítés szempontjából is kiemelkedően fontos lehet a rájuk váró multidiszciplináris környezet.

Az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium konferenciája nyitott a nagyközönség számára is, szeretettel várják az érdeklődőket.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek