Bezár

Hírarchívum

pexels-photo-1921326

Dönthetnek-e algoritmusok emberi sorsokról?

Dönthetnek-e algoritmusok emberi sorsokról?

2024. április 05.
1 perc

Újabb izgalmasnak ígérkező tudománynépszerűsítő előadással folytatódik az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpontjának új rendezvénysorozata a Somogyi-könyvtárban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sorozat áprilisi előadásának vendégei az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpont "Mesterséges intelligencia és a jogrend" kutatócsoportjának tagjai: Dr. Csatlós Erzsébet Phd és Prof. dr. Karsai Krisztina. Az előadás április 17-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti közösségi terében.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Gyors regisztráció itt: https://tinyurl.com/3p3h97rd

„Dönthetnek-e algoritmusok emberi sorsokról? Ez a kérdés valójában már eldöntött, és igennel kell megválaszolni, igaz, az élet nem minden területén és nem minden körülmények között. A jelen előadásban azt járjuk körül, hogy elsősorban a hatósági eljárásokban milyen jogi keretek között kerülhet sor arra, hogy az emberi döntéshozatal helyett vagy mellett gépi (=algoritmikus) döntés szülessen, és adott esetben a mesterséges intelligencia döntse el, hogy mi is lesz a sorsunk. Beszélni fogunk az algoritmusok korlátairól és lehetőségeiről, az emberi jogi követelményekről és a változó jogi keretrendszerről.”

SZTEinfo

Borítókép: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek