Bezár

Hírarchívum

Egyetemi_fooldal_alumni_mentorprogram

Alumni Mentorprogram – Előny a diplomaszerzést követő évekhez

Alumni Mentorprogram – Előny a diplomaszerzést követő évekhez

2024. február 07.
2 perc

AZ AMP 21. ciklusa kezdődik, indul a tavaszi félév az egyetem Alumni Mentorprogramjában. Az SZTE Alma Mater mentorok és a hallgatók jelentkezését is fogadja február folyamán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE hallgatóit és friss diplomásait is előnyhöz juttatja az AMP, Magyarország egyedülálló alumni mentorprogramja, amelynek keretein belül a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek.

A hazai szakmai díjjal is elismert, valamint nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram 2014 tavaszán indult, azóta 762 sikeres mentorálási együttműködés zajlott le, 90 százalék feletti elégedettségi visszajelzéssel.

A program célja, hogy segítse a hallgatókat karrierjük építésében és lehetőséget teremtsen egyetemi tanulmányaik során a valós tapasztalatszerzésre. Ugyanakkor a kezdeményezés nemcsak a tanulók számára jelent előnyt, hanem a résztvevő mentorok számára is, hiszen lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok megtalálására és felkarolására.

Az AMP tehát olyan kezdeményezés, mely hidat képez az egyetemen tanuló hallgatók és a munka világa között, hozzájárul a Szegedi Tudományegyetem és a munkaerőpiac közötti erős és élő partnerség kialakításához.

Jelenleg már több mint 2000 mentor várja a hallgatók jelentkezését 42 országból az uniszegedalumni.com platformon, de a programhoz mentorként csatlakozhat minden, az SZTE-n diplomát szerzett, vagy itt oktató szakember, aki szívesen támogatná a jelenlegi hallgatók szakmai fejlődését.

A program iránt érdeklődő hallgatók és az alumni közösség tagjai további információt az SZTE Alma Mater oldalain, vagy közvetlenül a program koordinátorától szerezhetnek az almamater@szte.hu címen.

SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek