Bezár

Hírarchívum

pexels-thirdman-7659862

A TOP 100-ba került az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum

A TOP 100-ba került az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum

2024. február 01.
2 perc

Ez az eredmény azt jelzi, hogy jó úton járunk – mondta Horváth Levente Attila, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, amikor arra kértük, értékelje azt az eredményt, hogy a top 100-as technikumi rangsorban a 46. helyen áll az intézmény.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén először került be a TOP 100-ba a technikumi rangsorban az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola. Ebben az előkelő rangsorban a 46. helyen áll az intézmény. A rangsor a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és az Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Figyelembe vettek a sorrend kialakításánál például olyan 2023-as információkat, mint a beiratkozó tanulók 8. évfolyamos érdemjegyei, a bemeneti kompetenciamérés és az érettségi eredménye.

kossuthzs_FBAz SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola

– Ez az eredmény azt jelzi, hogy jó úton járunk. Amióta átvett bennünket fenntartóként az egyetem, felfelé ívelő pályára álltunk. Egyre jobb a beiskolázásunk, javulnak a tanulmányi eredményeink. Olyan sikereket is elértünk, amik ebben a rangsorban nem is szerepelnek értékelő szempontként: kiemelkedő versenyeredményeink vannak, egyre több diákunk szerez nyelvvizsga-bizonyítványt – értékelte az elért helyezést Horváth Levente Attila, a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A rangsor első három helyén a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium és az Energetikai Technikum és Kollégium végzett. A jó beiskolázási kompetenciák miatt miatt a TOP 100-ba nagyon sok informatikai és közgazdasági ágazatban oktató iskola került be, így például Csongrád-Csanád vármegyéből a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum és a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum. Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola elért 46. helyének értékét az is növeli, hogy a rangsorban nem előzi meg egyetlen egészségügyi technikum sem.

Vida-Szűcs Imre
Borítókép: pexels.com

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek