Bezár

Hírarchívum

pexels-edward-jenner-4031522

Pályázz vagy jelölj a „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” elismerésre!

Pályázz vagy jelölj a „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” elismerésre!

2024. január 26.
2 perc

Január 31-ig lehet jelentkezni vagy jelölni „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” kitüntetésre méltó kutatónőt vagy a tudományos munkát támogató segítőt. A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) elsősorban a földtudományok, a kutató orvosok, a biológusok vagy egyéb határterületen dolgozó kutatók pályázatát várja. Ugyanakkor a kutatókat támogató szakmai segítőket is lehet jelölni a munkájukat elismerő NaTE-díjra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Láthatóvá teszi az innovatív ötleteket, díjazza az alkotó, inspiráló kutatónőket és segítő munkatársaikat a NaTE 2013-ban alapított kitüntetése. A „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” idei felhívása szerint 2024. január 31-ig 2 kategóriában várják a pályázatokat. A jelentkezők és a jelölők számára fontos tudni- és tennivalókat a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) honlapjáról elérhető pályázati felhívás tartalmazza.

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) célja, hogy felkutassa, megmutassa és jutalmazza is „azokat a fiatal kutatónőket, akik friss, eredeti ötleteikkel gazdagítják Magyarország tudományos és gazdasági életét”.

Mindössze 18-24% a nők aránya mérnöki és természettudományi területen, holott a lányok és asszonyok munkája az egész társadalom számára fontos és hazánk versenyképességének kulcsa. A NaTE programjai – akciónapjai, hálózatépítése, kommunikációs tréningjei – mellett a „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” elismeréssel is misszióját követi.

Mit tehetsz Te? – kérdezi a Nők a Tudományban Egyesület által megfogalmazott változások érdekében. A lányok és nők motiválásának egyik lehetséges módszere lehet, hogy a „Nők a Tudományban Kiválósági Díj” elismerésre jelentkezel Te vagy jelölsz valakit. Az idei felhívásra 2024. január 31-ig várják a pályázatokat, két kategóriában. Elsősorban a földtudományokkal foglalkozó kutatók, a kutató-orvosok, a biológusok vagy egyéb határterületen dolgozó kutatók pályázata mellett az őket támogató szakmai segítőket is lehet jelölni az innovatív munkát elismerő NaTE-díjra.

A pályázással és / vagy a jelöléssel kapcsolatos döntésben segíthet a NaTE mottója, a Nobel-békedíjas aktivista, Malala Yousafzai mondata: „Minden lány megérdemli, hogy részt vegyen annak a technológiának a kifejlesztésében, ami megváltoztatja a világunkat és annak vezetőit.”

 

SZTEinfo

Illusztráció: Pexels

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek