SZTE Info

Folytatódnak a Karrier Iroda tréningjei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Ebben a félévben is megszervezi a hallgatók körében oly népszerű és eredményes álláskeresési és készségfejlesztő tréningjeit az SZTE Karrier Iroda. Elsőként szeptember 25-én álláskeresési és pályakezdési gyakorlatot tartanak.
 
A tréning témakörök meghatározásánál egyrészt figyelembe vették a kérdőíves igényfelmérésük eredményeit – ebben arra kérdeztek rá, hogy a hallgatók milyen témájú tréningek iránt érdeklődnek leginkább. Emellett fontos szempont volt az is, hogy a munkaerőpiacon mit várnak el a pályakezdőktől. A hasonló elméleti tudásanyaggal felvértezett friss diplomásokat leginkább személyes jellemzőik, bizonyos készségek megléte vagy hiánya különbözteti meg egymástól, ezért kiválasztáskor a munkáltatók főként ez alapján döntenek. Az egyetemi órák keretében sajnos nem mindig nyílik lehetőség a készségfejlesztésére, ezért is törekednek arra a Karrier Iroda munkatársai, hogy képzéseikkel (kommunikációs és tárgyalástechnikai tréning, prezentációs technikák, önérvényesítés és konfliktuskezelés stb.) pótolják ezt a hiányosságot. Céljuk, hogy társas helyzetekben magabiztosabban lépjenek fel a hallgatók, növekedjen személyes hatékonyságuk, ezáltal sikeresen helyt tudjanak állni a kiválasztási folyamatban, illetve a munkahelyi élet változatos helyzeteiben.
A tréningek lehetőséget adnak arra, hogy új nézőpontokat ismerjenek meg a résztvevők, különféle szerepeket, helyzeteket próbáljanak ki, és előzetes tapasztalatokat gyűjtsenek. A gyakorlatorientált, barátságos hangulatú foglalkozásokat nagy tapasztalattal rendelkező, képzett trénerek tartják. A részvétel ingyenes, de az optimális csoportlétszám biztosítása miatt előzetesen pályázni kell a képzésekre (jelentkezési lap, motivációs levél).
Az őszi félév első tréningjének témája szeptember 25-én a pályatervezés és álláskeresés lesz. Ezt azért tartják kiemelten fontosnak, mert a tapasztalatok szerint a hallgatók többsége csak a diploma kézhezvétele után kezd el foglalkozni ezzel a kérdéssel. Az irodához fordulók sokszor még abban is bizonytalanok, hogy egyáltalán a diplomájuknak megfelelő szakterületen szeretnének-e elhelyezkedni. Sok időt és esetleges kudarcélményt takaríthat meg magának, aki időben, hozzáértő szakemberek támogatásával sajátítja el a pályatervezéssel, munkavállalással kapcsolatos technikákat (akcióterv készítés, álláskeresési csatornák, önéletrajz- és motivációslevél-írás, interjúra való felkészülés, szituációs gyakorlatok stb.).
Várnak tehát mindenkit a kétnapos tréningre a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol sok hasznos praktikát lehet gyűjteni az eredményes álláskeresés érdekében!
 
A p ályatervezési és álláskeresési tréning plakátja ITT.
 
Jelentkezési lapja ITT.
 
A további tréningekről a www.sztekarrier.hu oldalon a Képzések/tréningek menüpont alatt lehet olvasni.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 15. 08:00 - 19. 23:59
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00