SZTE Info

Túl erős volt a Debrecen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Debreceni Egyetem KE II. vendégeként lépett pályára az SZTE-Szedeák együttese a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 1. fordulójában szeptember 13-án. Sajnos a bemutatkozás nem sikerült a legjobban, hiszen a házigazdák magabiztosan verték a szegedieket.
 
Nyilas István gárdája tavaly újoncként a 13. helyen végzett a B csoportban, idén szeretnének a legjobb tízbe kerülni, ehhez arra van szükség, hogy a 12 csapatos Keleti csoport küzdelmeit az első öt között zárják.
Nos, a rajt nem sikerült a legjobban, de a fiúk mentségére szóljon, hogy az elmúlt hetekben sérülések és betegségek tizedelték a társaságot (az egyik kulcsember, Nagy András hátizomfájdalmai miatt el sem tudott utazni a többiekkel), illetve a Debrecen A csoportos játékosok egész sorát vonultatta föl. Ettől függetlenül a meccs első szakaszában jól tartotta magát a szegedi egyetemi alakulat, a második félidőre azonban elfáradtak Simándiék.
Az SZTE-Szedeák a 2. fordulóban hazai közönség előtt is bemutatkozik: szeptember 21-én (vasárnap) 18 órakor a Salgótarján ellen lép pályára az újszegedi sportcsarnokban.
 
Az NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában:
 
DEKE II. SZTE-Szedeák 85-49 (19-17, 18-7, 27-8, 21-17)
 
SZTE-Szedeák: Rezák 11, Simándi 7, Fülöp, Kovács A. 7/3, Trényi 13. Csere:Magyar 3, Varga M., Blahó 2, Mészáros, Varga D. 1, Széll 5/3, Szabad. Edző: Nyilas István.
 
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.