SZTE Info

Harcban a 9. helyért az SZTE-Szedeák

Az idegenbeli győzelem után hazai pályán is jobbnak bizonyult a Kozármislenynél az SZTE-Szedeák, így a 9-12. helyért folytathatja a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A szegedi együttes három alapembere, Simándi, Nagy és Nyilas hiányát is elviselte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idegenben megszerzett tizenegy pontos előny (87-76) birtokában és annak nyugalmával léphetett pályára az SZTE-Szedeák a Kozármisleny ellen szombaton este az újszegedi sportcsarnokban az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 9-16. helyéért folyó rájátszásban. A sérült Nyilas István és Simándi Árpád mellett munkahelyi elfoglaltsága miatt Nagy András sem lehetett ott a többiekkel. Mindenképpen nehéz csatát ígért tehát a több pécsi, A csoportos kosarast is szerepeltető vendégek elleni visszavágó.

A Rezák, Puszta, Fülöp, Kovács, Kukla kezdőötössel felálló Szeged nem akart abba a hibába esni, hogy felcsillantja a továbbjutás esélyét a Kozármisleny előtt, ezért rögtön az elején magához ragadja az irányítást. Rezák Tamás és Kovács Attila irányításával a nagyszünetig hatpontos (39-33) előnyt sikerült kiharcolni. A harmadik negyedben az egyaránt 18 esztendős Eilingsfeld János és Lepsényi Ádám kosarai révén átvették a vezetést a vendégek, ám Rezák triplájával már újra az SZTE-Szedeák vezetett (62-61). A 27-28. perctől egyre inkább fáradni látszottak a baranyaiak, már a területvédekezésük sem volt olyan hatékony, mint korábban. Ráadásul a mezőny legjobbja, Rezák és Kovács Attila mellé Trényi Imre és Puszta Dávid is kezdett felnőni a szegedi egyetemistáknál, így a hazai együttes fokozatosan meglépett ellenfelétől. A vége 87-80 lett, ami azt jelenti, hogy a Szeged folytathatja a 9-12. helyért.

A következő ellenfél az Univerzal Pack-FKSZC Sárvár és az Óbudai Kaszások párharc továbbjutója lesz (ők április 17-én, illetve 21-én csapnak össze).

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 2. mérkőzés:

SZTE-Szedeák – Ceragem Kozármisleny SE 87-80 (19-15, 20-18, 18-22, 30-25). Szeged, 200 néző.
SZTE-Szedeák: Rezák 30/9, Puszta 13, Fülöp (-), Kovács A. 22/9, Kukla 6. Csere: Varga D. 4, Trényi 10, Magyar (-), Tóth V. (-), Mészáros (-), Blahó 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Továbbjutott az SZTE-Szedeák kettős győzelemmel.

 

Pintér M. Lajos

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 18.
  10:00 - 11:00
  Az MTA SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottság Néprajzi Munkabizottság szervezésében
 • szeptember 18.
  16:00 - 17:00
  A beszélgetőtársak a gazdasági jövőképről: az adatbányászatról, a digitális könyvtártudományról és a bioinformatika szaktudás összeillesztéséről cserélnek eszmét, hogy Szeged mellett Makón és Hódmezővásárhelyen is új TUDÁSKÖZPONT hálózatok formálódjanak ki a semmiből.
  http://csmkik.hu/esemenyek/kommunikacios-es-reklamklub-gondolatok-a-konyvtarszakmaban/
  Felkért előadóink:
  Z. Karvalics László az SZTE TTIK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének egyetemi docense
  Oláh Zoltán bioinformatikus a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézetének egyetemi docense
 • szeptember 18.
  17:00 - 18:30
  Érdekel, hogy mi a szerepe az öltözködésnek a jogászi hivatásban? Szerinted is mindig jól öltözöttek az ügyvédek, bírók, ügyészek? Ennek vajon mi lehet az oka? Számít ez egyáltalán? És mi köze van az egésznek a szellemi tulajdonvédelemhez?
  Megtudhatod 2019. szeptember 18-án, szerdán a "Stílusos jogászok – minden, amit a divatjog világáról tudni akartál" című programunkon, ahol a divatjog rejtelmeibe is beavatunk Prof. Dr. Karsai Krisztina (SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete), Prof. Dr. Takács Albert (SZTE ÁJTK Közigazgatási Jogi Tanszék), valamint Dr. Kiss Dóra (ügyvédjelölt, SBGK Ügyvédi Iroda, Budapest) közreműködésével.
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Spengler filozófiája
  Előadó: Prof. Dr. Csejtei Dezső egyetemi tanár (SZTE BTK Társadalomelméleti Intézet, Filozófia Tanszék)
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:30
  Napirendi pontok: 1. Tagságmegújítás és új tagok belépése 2. Alapszabály módosítása 3. TDK titkár és titkárhelyettes megválasztása 4. Félévi feladatok és programterv megbeszélése 5. Egyéb