SZTE Info
ZMK_1

Átadták a diplomákat az SZTE ZMK-n

Megkezdődött a diplomaosztók sora a Szegedi Tudományegyetemen. Június 18-án a Zeneművészeti Kar végzősei vehették át okleveleiket.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
ZMKA ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermében megtartott diplomaosztó ünnepség megnyitásaként elhangzott a Himnusz Csanádi László főiskolai tanár orgonakíséretével. Ezt követően Kerek Ferenc, a SZTE Zeneművészeti Kar dékánja a 2008-2009-es tanév szakmai sikereit foglalta össze ünnepi beszédében, és elbúcsúzott a végzős hallgatóktól.
 
A diplomák átadását követően Szabó Gábor, a SZTE rektora köszöntötte a kart és a friss diplomásokat, majd elhangzott J. Brahms: c-moll scherzója Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedű szakos hallgató előadásában.
Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *