SZTE Info
ETSZK1_2

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar diplomaosztója

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar három alapszakán végzettek vehették át okleveleiket június 26-án a TIK-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az ápolás és betegellátás, egészségügyi gondozás és prevenció, valamint szociális munka alapszakokon végzett hallgatók ünnepélyére a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében került sor. Az ünnepségen Prof. Dr. Szabó Gábor rektor számos egyetemi kitüntetést adományozott.

ETSZK2_2

Így Boda Márta főiskolai tanárt (SZTE ESZK Alkalmazott Orvostudományi Szakcsoport) professor emerita titulussal, Farkas Kornéliát és Baráth Lajost, a kar óraadóit a Szegedi Tudományegyetem címzetes főiskolai docensi címével tüntette ki. A Discipuli pro Universitate díjat – melyet az a végzős hallgató kap, aki a hallgatói tevékenységek szervezésében és a tanulmányi követelmények teljesítésében kiemelkedő teljesítményt nyújt – Pataki Zsuzsa gyógytornászhallgató érdemelte ki.

A további kitüntetéseket Pogány Magdolna dékán nyújtotta át; a Szél Éva-díjat Bársonyné Kis Klárának (HaITI szakmai vezetője), a Kari Nívódíjat Horváth Sárának (oktatásszervező), továbbá Az év hallgatója címet Dohor Rékának (ápoló). A gyémánt díszoklevelekkel szintén a dékán asszony tüntette ki végzős hallgatóit, Bácsi Istvánné Kecskés Évát, Frányó Istvánné Boross Angélát, Madarasi Józsefné Éber Erzsébetet és Tárcza Aurélné Varga Rozáliát.

Arany díszoklevelet szerzett Boros Ferencné Pőcze Etelka Vilma, Csuta Károly Györgyné Kis Mária, Csüllög Bálintné Pál Judit, Hatvani Dánielné Dömők Mária, Hárs Tiborné Mohos Ida, Papp Imréné Kéki Margit, Szabó Lászlóné Garaguly Katalin, Szelényi Gáborné Kiss Eleonóra, valamint Bagó Imréné Varga Zsuzsánna és Késmárky Róbertné Pőcze Irén.

A díjak és elismerések átadását követően Soós Enikő Reményik Sándor Akarom című költeményével, az ETSZK zenekara pedig kisebb zenei összeállítással színesítette a diplomaosztó ünnepséget.

A kar dékán asszonya, Pogány Magdolna köszöntőbeszédében a végzős hallgatók szakmai és tanulmányi eredményeit méltatta. Kiemelte azt is, hogy a több éves közös munka alatt számos alkalommal megnyilvánult a hallgatók szakmai felkészültsége, hivatástudata és csapatban dolgozási képessége – amelyek az eljövendő munkavállalás során igencsak kamatoztatható vonások.

A végzős hallgatók nevében Bús Judit védőnő köszönt el az ünnepi kari tanács tagjaitól: Prof. Dr. Szabó Gábor rektortól, a Szegedi Tudományegyetem további karainak dékánjaitól, a SZTE ETSZK képviseletében megjelentektől, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dékánhelyettesétől és a hallgatói önkormányzat elnökétől. A végzősök eskütételét követően került sor az oklevelek átadására.

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor köszöntőbeszédében hasonlóképpen az összetartó erő szükségességére helyezte a hangsúlyt, arra biztatva a frissen végzetteket, hogy lehetőség szerint minél inkább tartsanak össze és segítsék egymást a további munkában. Nemcsak azt emelte ki, hogy a Szegedi Tudományegyetem jó nevű diplomájával minden bizonnyal hamar elhelyezkednek – hiszen komoly értéket képvisel az oklevél –, hanem egy gondosan megválasztott, találó Szent Györgyi Albert-idézettel bocsátotta útjukra az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon végzetteket: „Gondolkodj bátran, bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”
Szekeres Nikoletta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 28.
  15:00 - 16:00
 • május 28.
  17:00 - 18:00
  Május 28. és június 1. között kerül megrendezésre Szegeden a III. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek külföldi versenyfilmjeit idén is a BTK fordító és tolmács mesterképzésének hallgatói fordították magyarra.
 • május 28.
  17:00 - 18:00