SZTE Info
ETSZK1_2

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar diplomaosztója

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar három alapszakán végzettek vehették át okleveleiket június 26-án a TIK-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az ápolás és betegellátás, egészségügyi gondozás és prevenció, valamint szociális munka alapszakokon végzett hallgatók ünnepélyére a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében került sor. Az ünnepségen Prof. Dr. Szabó Gábor rektor számos egyetemi kitüntetést adományozott.

ETSZK2_2

Így Boda Márta főiskolai tanárt (SZTE ESZK Alkalmazott Orvostudományi Szakcsoport) professor emerita titulussal, Farkas Kornéliát és Baráth Lajost, a kar óraadóit a Szegedi Tudományegyetem címzetes főiskolai docensi címével tüntette ki. A Discipuli pro Universitate díjat – melyet az a végzős hallgató kap, aki a hallgatói tevékenységek szervezésében és a tanulmányi követelmények teljesítésében kiemelkedő teljesítményt nyújt – Pataki Zsuzsa gyógytornászhallgató érdemelte ki.

A további kitüntetéseket Pogány Magdolna dékán nyújtotta át; a Szél Éva-díjat Bársonyné Kis Klárának (HaITI szakmai vezetője), a Kari Nívódíjat Horváth Sárának (oktatásszervező), továbbá Az év hallgatója címet Dohor Rékának (ápoló). A gyémánt díszoklevelekkel szintén a dékán asszony tüntette ki végzős hallgatóit, Bácsi Istvánné Kecskés Évát, Frányó Istvánné Boross Angélát, Madarasi Józsefné Éber Erzsébetet és Tárcza Aurélné Varga Rozáliát.

Arany díszoklevelet szerzett Boros Ferencné Pőcze Etelka Vilma, Csuta Károly Györgyné Kis Mária, Csüllög Bálintné Pál Judit, Hatvani Dánielné Dömők Mária, Hárs Tiborné Mohos Ida, Papp Imréné Kéki Margit, Szabó Lászlóné Garaguly Katalin, Szelényi Gáborné Kiss Eleonóra, valamint Bagó Imréné Varga Zsuzsánna és Késmárky Róbertné Pőcze Irén.

A díjak és elismerések átadását követően Soós Enikő Reményik Sándor Akarom című költeményével, az ETSZK zenekara pedig kisebb zenei összeállítással színesítette a diplomaosztó ünnepséget.

A kar dékán asszonya, Pogány Magdolna köszöntőbeszédében a végzős hallgatók szakmai és tanulmányi eredményeit méltatta. Kiemelte azt is, hogy a több éves közös munka alatt számos alkalommal megnyilvánult a hallgatók szakmai felkészültsége, hivatástudata és csapatban dolgozási képessége – amelyek az eljövendő munkavállalás során igencsak kamatoztatható vonások.

A végzős hallgatók nevében Bús Judit védőnő köszönt el az ünnepi kari tanács tagjaitól: Prof. Dr. Szabó Gábor rektortól, a Szegedi Tudományegyetem további karainak dékánjaitól, a SZTE ETSZK képviseletében megjelentektől, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dékánhelyettesétől és a hallgatói önkormányzat elnökétől. A végzősök eskütételét követően került sor az oklevelek átadására.

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor köszöntőbeszédében hasonlóképpen az összetartó erő szükségességére helyezte a hangsúlyt, arra biztatva a frissen végzetteket, hogy lehetőség szerint minél inkább tartsanak össze és segítsék egymást a további munkában. Nemcsak azt emelte ki, hogy a Szegedi Tudományegyetem jó nevű diplomájával minden bizonnyal hamar elhelyezkednek – hiszen komoly értéket képvisel az oklevél –, hanem egy gondosan megválasztott, találó Szent Györgyi Albert-idézettel bocsátotta útjukra az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon végzetteket: „Gondolkodj bátran, bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”
Szekeres Nikoletta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 3. 09:00 - 28. 18:00
  Kiállítók: Dér Julianna, Hegedus Ioan Andrei, Héjja János, Kálmán Áron, Kálmán Luca, Katona Márk, Kovács Gyula A., Kóthay Kata, Nizák Júlia, Palaga Nikolett, Pipei Borbála, Sztanó Zsuzsanna, Varga Dániel.
  A SZAB Művészeti Szakbizottság szervezésében.
  A kiállítás látogatható július 3-tól július 28-ig naponta 9 órától 18 óráig.
 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 24.
  17:00 - 18:30
  A legutóbbi, 6. verseskönyve tavaly jelent meg a szerzőnek – de versek születnek ma is. Ezekből kapnak ízelítőt az érdeklődők Julesz Jánostól.
  Beszélgetőtársak: Baradnay Gyula professzor és Tráser László újságíró
  A Közéleti Kávéház szervezésében