SZTE Info

Magas állami kitüntetésben részesültek a Szegedi Tudományegyetem dolgozói

Március 15-e alkalmából a Szegedi Tudományegyetem három dolgozója is magas állami kitüntetést kapott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét veheti át Dr. Majó Zoltán egyetemi docens, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ fejlesztési igazgatója és Dr. Penke Olga egyetemi tanár, a Bölcsészettudományi Kar Francia Nyelvi és Irodalmi Intézet oktatója.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét veheti át Masopust Péter a Zeneművészeti Kar Vonós Tanszékének oktatója.

Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét Dr. Csatári Bálint egyetemi docens vehette át, az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék oktatója, az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet Kecskeméti Osztályának vezetője.

A kitüntetésekhez gratulálunk!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • április 19.
  19:00 - 20:00
  Sötétedés után az időjárástól függően távcsöves bemutató.
 • április 19.
  19:00 - 20:00
  Peter heti rendszerességű nu jazz/lounge és soulful house estje unikumnak számít Szeged kulturális életében. A Cinetrip & MTV Waterproof Vízálló DJ-Válogató versenyen ambient stílusban első helyezést ért el, és lehetőséget kapott, hogy a Cinetrip rendezvénysorozat keretén belül a Rudas fürdőben fellépjen. A Cinetrip szervezői azóta is több alkalommal meghívták különleges rendezvényeikre. Több éve dolgozik együtt fodrász testvérével, Szikriszt Józseffel, akinek színpadi bemutatóihoz válogat zenét. 2010-ben fellépett a Sziget Fesztiválon is.
 • április 23.
  12:10 - 13:10
  Verset mond: Kovács Kincső egyetemi hallgató (SZTE TTIK)
 • április 23.
  15:00 - 16:00
 • április 23.
  16:00 - 17:00
  A könyvbemutató-beszélgetés résztvevői: Feleky Gábor, Homoki-Nagy Mária, Juhász Krisztina, Molnár Judit, Révész Béla