SZTE Info

honlap_kezdo

Pályázati felhívás doktorandusz szálláshelyek elnyerésére

A Szegedi Tudományegyetem Kollégiumi Tanácsa pályázatot hirdet doktorandusz hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 • az Eötvös Kollégium IV. emeletén kialakított 14 férőhely,
 • az Öthalmi Diáklakásokban lévő 6 férőhely,
 • a Károlyi Kollégiumban lévő 3 hallgatói férőhely,
 • a Herman Kollégium „A” épületében lévő 5 hallgatói férőhely,
 • a Herman Kollégium „B” épületében lévő 12 hallgatói férőhely,
 • a Móra Kollégiumban lévő 7 férőhely,
 • az Apáthy Kollégiumban lévő 3 férőhely,
 • a Jancsó Kollégiumban lévő 4 férőhely,
 • a Semmelweis kollégiumban lévő 5 hallgatói férőhely igénybevételére.

A szobákat az egyetem tudományegyetemi karain államilag finanszírozott PhD képzésben részt vevő fiatal kollégáknak szánjuk.

A térítési díjak összege a 2011/2012. tanévre a hallgatói térítések és juttatások szabályzatnak a kollégiumi térítési díjakra vonatkozó mellékletében található.


A férőhelyek igénybe vehetők: 2011. szeptember 1-től 2012. augusztus 31-ig.


A pályázatban kérjük feltüntetni, hogy mely kollégiumban igényel elhelyezést, illetve, hogy pályázatának eredménytelensége esetén kívánja-e szállásigénye figyelembevételét a másik fogadó intézmény esetleg üresen maradó férőhelyeinek betöltésénél.

Kérjük, hogy a pályázati anyaghoz megcímzett, bélyeggel ellátott válaszborítékot mellékeljenek.
A pályázat benyújtási határideje: 2011. július 29. (péntek) déli 12 óra, az oktatási rektorhelyettesnél a Rektori Hivatalban (Szeged, Dugonics tér 13. II. em.)

Szeged, 2011. július 5.

Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária
oktatási rektorhelyettes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 28.
  15:00 - 16:00
 • május 28.
  17:00 - 18:00
  Május 28. és június 1. között kerül megrendezésre Szegeden a III. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek külföldi versenyfilmjeit idén is a BTK fordító és tolmács mesterképzésének hallgatói fordították magyarra.
 • május 28.
  17:00 - 18:00