SZTE Info

Az SZTE ERASMUS MUNDUS MESTERSZAK képzést indít az Európai Bizottság támogatásával

A Szegedi Tudományegyetem a Choreomundus - International Master in Dance Knowledge, Practice and Heritage c. programjával sikeresen szerepelt az Európai Unió egyik zászlóshajó közösségi programjában, az ERASMUS Mundusban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Choreomundust több, mint 177 pályázat közül választották ki 15 társával együtt, így egyike lett azoknak az ERASMUS Mundus mesterszakoknak, amelyek az Európai Felsőoktatási Térséget népszerűsítik világszerte. Ezzel a kiemelkedő szerepléssel egyúttal a Szegedi Tudományegyetem csatlakozott ahhoz a nyolc egyetemhez, amelyek ERASMUS Mundus képzést folytatnak Magyarországon.

A képzés a Bölcsészettudományi Karon, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéken indul Prof. Dr. Barna Gábor tanszékvezető egyetemi tanár és Prof. Dr. Felföldi László egyetemi tanár vezetésével.

A program konzorciumának tagjai: Norwegian University of Science and Technology (Trondheim, koordinátor), Blaise-Pascal University (Clermont-Ferrand), Roheampton University (London) és a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *