SZTE Info

Nemzetközi konferencia a Szegedi Tudományegyetemen

2011. szeptember 19-én a SZAB Székházban kerül megrendezésre „The 17th International Symposium on Analytical and Environmental Problems” címmel egy nemzetközi konferencia, melyen magyar és külföldi résztvevőkre számítanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Akadémiai Bizottság keretében működő Analitikai és Környezetvédelmi Munkabizottság évente rendezi meg a nemzetközi részvételű szimpóziumot, melyre idén a DAOP-5.1.2/C-09-1f-2009-0002, Biopolisz Park - Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja című pályázat segítségével kerül sor, immár 17. alkalommal.

A rendezvényen poszterkiállítás és szekció előadás is lesz, melyből egy összefoglaló kiadvány készül.uszt_logo_rgb Infoblokk3_ERFA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *