SZTE Info

Universitas Regatta 2011

Boszorkánysziget - Maros Torkolat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

VERSENYKIÍRÁS

A verseny célja: A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói számára, a Tisza, „Szeged főutcája” által kínált lehetőségeket ideálisan kihasználva, kajak-kenu, evezős, sárkányhajó, vitorlás sportágakban biztosítsunk sportolási lehetőséget új egyetemi rekordok felállítására. Környezetünk minél kifinomultabb megismerésével és saját teljesítményünk fokozásával minél rövidebb futamidőt érjünk el.

A versenyen nyílt: bárki résztvehet a nevezési feltételek betartásával.

A csapatok a nők és férfiak, valamint a hallgatók és oktatók bármely kombinációjában nevezhetnek.

A verseny időpontjai: Tavaszi: 2011.03.21 – 27. között, őszi: 2011.09.26 – 10.02. között. A rajtidőpontok a nevezés után a jelentkezés sorrendjében, naponta 08:00 – 17:00 óra között választhatók.

A rekord kísérlet helyszíne: A Tisza 173 fkm - 177 fkm -ig terjedő Szegedi szakasza.
A rajt és cél helye: Az EDF DÉMÁSZ Vízisport telep 6723 SZEGED, Felső Tisza part 4.

A rekord kísérlet útvonala: A verseny a rajthelyről az Árvízi Emlékmű, majd a Maros-torkolat vonalának érintése után a rajthellyel egyező célba történő befutással zárul. A sportolók feladata, hogy a lehető legrövidebb futamidő elérése érdekében az útvonalat célszerűen válasszák meg, és legjobb sportteljesítményt nyújtsák. A teljesítéshez csak emberi és természeti energia használható. külső segítség és motorizáció nem megengedett. Az útvonal nem tekinthető zárt pályának, ezért

a vízi és közlekedés szabályait a futamok teljes időtartama alatt be kell tartani.

Nevezési határidő: Legkésőbb a tervezett rajtidőpont előtt 24:00 órával. ( A rajtidőpont célszerű besorolása érdekében minél hamarabb ) A nevezés napján, ismételt külön nevezés alapján több futam is teljesíthető.

A futamidő dokumentálása a versenyzőnél levő GPS navigációs eszközzel, történhet. A GPS-t a rajt előtt legalább öt perccel korábban kell bekapcsolni, és a cél után legalább egy percig bekapcsolva kell hagyni. A GPS készülékek másodpercenként rögzítik a megtett útvonal adatait.

A teljesítéskor rögzíteni kell a sportág, sporteszköz és a meteorológiai környezet jellemző adatait is.

A rajthelyen, indulás előtt, minden résztvevő a szakszerű eligazítást és információt megkapja.

Rajt és célvonal: A móló bejáró hídjának 10 m hosszan meghosszabbított vonala. A célba érkezés ugyanezen a vonalon kell történjen. A rajt a jobb parton a parttól mérve max. 10 m távolságra folyásiránnyal megegyezően történik.

Futamidő: A teljes kör megtételéhez szükséges össz idő.

A rekord kísérletre más vízi sporteszközzel is lehet nevezni. Azoknak akik nem rendelkeznek saját sporteszközzel az ismert egyetemi sárkányhajó, párevezősök, K2 és C4 hajókon túl, a jelentkezés sorrendjében kölcsönzési lehetőséget biztosítunk. A kiírás és az eddigi teljesítésekről részletes információk a www.autoinfo.hu/rekord oldalon találhatók az interneten. A tervezett rajtidőpontok, valamint az újonnan teljesített futamok adatai is itt kerülnek közzétételre.

Az SZTE rekordjait, külön az SZTE Sportközpont oldalán is közzétesszük.
A versenykiírás és nevezési lap ott is olvasható, illetve itt letölthető.

 

Vegyen részt Ön is az UNIVERSITAS REGATTA 2011 -en !
SZERVEZZEN SAJÁT CSAPATOT!

Küldje el a meghívót ismerőseinek, kollégáinak, akikkel szeretne egy hajóban evezni, vitorlázni!

NEVEZÉS

A kitöltött nevezési lapot kérjük E-mailben a kipper@autoinfo.hu címre elküldeni, és
a rajt előtt a nevezők által aláírt egy eredeti példányt leadni.

 

További részletes információk:

Kecskeméti Gábor +3630 908-7171 kgabor49@citromail.hu

Kipper György +3630 978-6313 kipper@autoinfo.hu

universitasregatta2011versenykiirasv21.doc

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 3. 09:00 - 28. 18:00
  Kiállítók: Dér Julianna, Hegedus Ioan Andrei, Héjja János, Kálmán Áron, Kálmán Luca, Katona Márk, Kovács Gyula A., Kóthay Kata, Nizák Júlia, Palaga Nikolett, Pipei Borbála, Sztanó Zsuzsanna, Varga Dániel.
  A SZAB Művészeti Szakbizottság szervezésében.
  A kiállítás látogatható július 3-tól július 28-ig naponta 9 órától 18 óráig.
 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 24.
  17:00 - 18:30
  A legutóbbi, 6. verseskönyve tavaly jelent meg a szerzőnek – de versek születnek ma is. Ezekből kapnak ízelítőt az érdeklődők Julesz Jánostól.
  Beszélgetőtársak: Baradnay Gyula professzor és Tráser László újságíró
  A Közéleti Kávéház szervezésében