SZTE Info

Universitas Regatta 2011

Boszorkánysziget - Maros Torkolat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

VERSENYKIÍRÁS

A verseny célja: A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói számára, a Tisza, „Szeged főutcája” által kínált lehetőségeket ideálisan kihasználva, kajak-kenu, evezős, sárkányhajó, vitorlás sportágakban biztosítsunk sportolási lehetőséget új egyetemi rekordok felállítására. Környezetünk minél kifinomultabb megismerésével és saját teljesítményünk fokozásával minél rövidebb futamidőt érjünk el.

A versenyen nyílt: bárki résztvehet a nevezési feltételek betartásával.

A csapatok a nők és férfiak, valamint a hallgatók és oktatók bármely kombinációjában nevezhetnek.

A verseny időpontjai: Tavaszi: 2011.03.21 – 27. között, őszi: 2011.09.26 – 10.02. között. A rajtidőpontok a nevezés után a jelentkezés sorrendjében, naponta 08:00 – 17:00 óra között választhatók.

A rekord kísérlet helyszíne: A Tisza 173 fkm - 177 fkm -ig terjedő Szegedi szakasza.
A rajt és cél helye: Az EDF DÉMÁSZ Vízisport telep 6723 SZEGED, Felső Tisza part 4.

A rekord kísérlet útvonala: A verseny a rajthelyről az Árvízi Emlékmű, majd a Maros-torkolat vonalának érintése után a rajthellyel egyező célba történő befutással zárul. A sportolók feladata, hogy a lehető legrövidebb futamidő elérése érdekében az útvonalat célszerűen válasszák meg, és legjobb sportteljesítményt nyújtsák. A teljesítéshez csak emberi és természeti energia használható. külső segítség és motorizáció nem megengedett. Az útvonal nem tekinthető zárt pályának, ezért

a vízi és közlekedés szabályait a futamok teljes időtartama alatt be kell tartani.

Nevezési határidő: Legkésőbb a tervezett rajtidőpont előtt 24:00 órával. ( A rajtidőpont célszerű besorolása érdekében minél hamarabb ) A nevezés napján, ismételt külön nevezés alapján több futam is teljesíthető.

A futamidő dokumentálása a versenyzőnél levő GPS navigációs eszközzel, történhet. A GPS-t a rajt előtt legalább öt perccel korábban kell bekapcsolni, és a cél után legalább egy percig bekapcsolva kell hagyni. A GPS készülékek másodpercenként rögzítik a megtett útvonal adatait.

A teljesítéskor rögzíteni kell a sportág, sporteszköz és a meteorológiai környezet jellemző adatait is.

A rajthelyen, indulás előtt, minden résztvevő a szakszerű eligazítást és információt megkapja.

Rajt és célvonal: A móló bejáró hídjának 10 m hosszan meghosszabbított vonala. A célba érkezés ugyanezen a vonalon kell történjen. A rajt a jobb parton a parttól mérve max. 10 m távolságra folyásiránnyal megegyezően történik.

Futamidő: A teljes kör megtételéhez szükséges össz idő.

A rekord kísérletre más vízi sporteszközzel is lehet nevezni. Azoknak akik nem rendelkeznek saját sporteszközzel az ismert egyetemi sárkányhajó, párevezősök, K2 és C4 hajókon túl, a jelentkezés sorrendjében kölcsönzési lehetőséget biztosítunk. A kiírás és az eddigi teljesítésekről részletes információk a www.autoinfo.hu/rekord oldalon találhatók az interneten. A tervezett rajtidőpontok, valamint az újonnan teljesített futamok adatai is itt kerülnek közzétételre.

Az SZTE rekordjait, külön az SZTE Sportközpont oldalán is közzétesszük.
A versenykiírás és nevezési lap ott is olvasható, illetve itt letölthető.

 

Vegyen részt Ön is az UNIVERSITAS REGATTA 2011 -en !
SZERVEZZEN SAJÁT CSAPATOT!

Küldje el a meghívót ismerőseinek, kollégáinak, akikkel szeretne egy hajóban evezni, vitorlázni!

NEVEZÉS

A kitöltött nevezési lapot kérjük E-mailben a kipper@autoinfo.hu címre elküldeni, és
a rajt előtt a nevezők által aláírt egy eredeti példányt leadni.

 

További részletes információk:

Kecskeméti Gábor +3630 908-7171 kgabor49@citromail.hu

Kipper György +3630 978-6313 kipper@autoinfo.hu

universitasregatta2011versenykiirasv21.doc

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 20.
  18:00 - 19:00
  Születni kell a vezetésre vagy az tanulható? Ha születni kell rá, miért tanítjuk? Mi teszi sikeressé a 21. század vezetőit? Mit üzen Dzsingisz kán és Steve Jobs a ma vezetőinek? Mi a vezetés felelőssége? Mi a morál, az etika szerepe a vezetésben? Mit hoz a jövő, hogyan alkalmazkodik a változáshoz a (tudás)társadalom? Hogyan alakítja a munka és az iskola világát, mindennapi életünket az AI (mesterséges intelligencia), a VR (virtuális valóság), az AR (kiterjesztett valóság) és az 5G? Izgalmas kérdések, hiteles válaszok - vendégünk dr. Baráth Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézetének igazgatója!
 • május 20.
  18:30 - 19:30
  Joe Vitone-nal Kis Péter beszélget a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban is kiállított képeiről. "Joe Vitone 'Családi felvételek: Portrék az amerikai rozsdaövezetből' című sorozata az alkotó az ohiói Akronben és környékén élő családtagjairól készült. Az 1998 óta készülő anyag az amerikai rozsdaövezet (az USA észak-keleti, egykori nagyipari régiója) munkásosztálybeli közösségeiben élők személyes kapcsolatainak alakulását dokumentálja. Vitone a képeket nyári látogatásai alkalmával készíti, és olyan családi ünnepekkel, házasélettel, válással, függőséggel, munkanélküliséggel vagy gyermekszületéssel kapcsolatos pillanatokat örökít meg, melyek az egész országban részei a családi életnek." (Theresa Bembnister, segédkurátor, Akron Művészeti Múzeum) Joe Vitone dokumentarista fotóművész és oktató a texasi Austin városából. Művei főként nagyformátumú portrék és az Egyesült Államokban készült tájképek, panorámaképein pedig különböző kultúrák hagyományait vizsgálja. Hagyományos és digitális fotográfiával, illetve elektronikus médiával kapcsolatos kurzusokat tart a St. Edwards Egyetemen. Elnyerte a National Endowment for the Arts ösztöndíját, Fulbright-ösztöndíjasként pedig Costa Ricában dolgozott egy családi gazdálkodással kapcsolatos projekten. Számos kiállítása volt többek között a New York University-n, a Limában található Perui-Észak-amerikai Kulturális Intézetben, a portlandi Oregon Fotóművészeti Központban és a Houstoni Fotográfiai Központban. Fotói részét képezik a Clevelandi Művészeti Múzeum, a Kreatív Fotográfiáért Központ, a Houstoni Szépművészeti Múzeum és a Smithsonian Intézet Amerikai Történelem Múzeuma gyűjteményének. American Corner fotópályázata: Parafrázis Fotópályázat / Paraphrase Photo Contest https://www.facebook.com/events/856167818100087/
 • május 21.
  14:00 - 18:00
  A SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék a Bonni Egyetem Médiatudományi Tanszékével közösen nemzetközi workshopot szervez május 21-én Screen Cultures címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • május 21.
  17:00 - 18:00
  Pászka Imre professzorral, a SZAB Szociológiai Munkabizottság alapító elnökével 70. születésnapja és készülő kötete kapcsán beszélget Jancsák Csaba a SZAB Szociológiai Munkabizottság elnöke és Dávid Benjámin hallgató.
 • május 21.
  19:30 - 20:30
  A Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a Bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát. Subhashini Goda indiai származású táncművész, tánctanár; Erasmus Mundus – Choreomundus ösztöndíjat nyert táncelmélet és -gyakorlat, illetve kulturális örökség témakörben, jelenleg az SZTE BTK Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken folytatja tanulmányait. Egyéni táncelőadások, valamint csoportos tradicionális és kortárs táncdrámák kimagasló előadója és alkotója. Többszörös szakmai elismerésben részesült: 2013-ban és 2014-ben legjobb előadói díjat, valamint kiváló táncművész minősítést kapott. A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen, fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet. A fellépők csoportos és szóló tánckoreográfiákat adnak elő, mely alkalmon az összes tánccsoport megmutatja magát, magyar és indiai származású tanítványok egyaránt. Belépőjegy elővételben és SZTE diákigazolvánnyal 990 Ft, a rendezvény napján 1300 Ft