SZTE Info

Ablak az innovációra: közvetítés a Szilícium-völgyből Szegedre

December 3-án – magyar idő szerint 18:00 és 03:00 óra között – rendezik meg a világ egyik legnívósabb startup konferenciáját. A „The Lean Startup Conference” eseményeit a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Vállalkozói Klubja révén az érdeklődők is nyomon követhetik – élőben, a Szilícium-völgyből.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A The Lean Startup Conference élő közvetítését a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, az annak keretein belül működő Vállalkozói Klub, valamint a szegedi egyetem hallgatóiból álló SzegedBoost csapata közösen szervezi. A december 3-án (hétfőn) 17 órakor az SZTE JATE Klubban kezdődő rendezvény célja a startupokkal kapcsolatos tudásgenerálás elősegítése a helyi vállalkozások, hallgatók, valamint minden innováció iránt érdeklődő személy számára. A rendezvény szándéka továbbá a hallgatók vállalkozói kedvének növelése és üzleti készségeinek fejlesztése az előadások révén. A résztvevőknek lehetőségük lesz megosztaniuk témával kapcsolatos gondolataikat egymással, valamint a budapesti társrendezvény résztvevőivel is. A rendezvény az élő konferencia közvetítésén túl teret adna a szegedi startup vállalkozások számára is hazai és nemzetközi tapasztalataik megosztására a résztvevőkkel, valamint a külföldi konferencia nagyszünetében egy kerekasztal beszélgetést is tartanak.

 

A december 3-i rendezvény programja:

17:00-18:00 Előadások és a The Lean Startup Conference bevezetése;
18:00-20:00 A The Lean Startup Conference élő közvetítése;

20:00-22:30 Kávészünet;

20:30-22:00 A The Lean Startup Conference élő közvetítése;

22:00-23:20 Kávészünet és kerekasztal beszélgetés;

23:20-00:45 A The Lean Startup Conference élő közvetítése;

00:45-01:15 Kávészünet;

01:15-02:15 A The Lean Startup Conference élő közvetítése.

 

A rendezvény teljes ideje alatt buli lesz a JATE Klub kistermében.


A helyszínen wi-fi internetkapcsolatot biztosítanak a résztvevők számára. A konferencia közvetítése angol nyelvű. A rendezvénynek nincs részvételi díja.


Bővebb információ a konferencia weboldalán (http://leanstartup.co/) és a SzegedBoost hivatalos Facebook oldalán olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.