SZTE Info

main

Információéhséget csillapított az Educatio kiállítás – SZTE nyílt nap: február 4-én

32 ezer látogatót vonzott a 12. Educatio kiállítás, ahol a Szegedi Tudományegyetem standjánál is több ezren kaptak információt a továbbtanulási lehetőségekről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A többség az alapszakokról, az ösztöndíjjal támogatott helyek számáról és az önköltségi összegről érdeklődött. Az informálódásra további lehetőséget kínál a szegedi egyetem: 2012. február 4-én újból nyílt napot tart az SZTE.

– Egyszerre szólt diákoknak, szülőknek és tanároknak a 12. Educatio kiállítás, így a programok között mindhárom célcsoport megtalálhatta a maga számára fontos információkat – értékelte a hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjét, a 138 kiállítót felvonultató budapesti rendezvényt szervező Educatio Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kerékgyártó Sándor.

Az egyik legnépszerűbb stand a Szegedi Tudományegyetemé volt az Educatio két napja alatt, az ott érdeklődőket összesen 80 egyetemi vezető, oktató, hallgató tájékoztatta. A leggyakoribb kérdés: a „Mennyit és mennyiért?” volt. A legtöbben a felsőoktatásban a közelmúltban lezajlott változások iránt érdeklődtek, illetve a keretszámokról, az ösztöndíjjal támogatott helyek számáról és a fizetendő önköltségekről kérdeztek.

Január 31-ig megjelenik a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amelyet – ahogy minden évben – mindenképp érdemes megvárni az elektronikus jelentkezés véglegesítésével vagy a jelentkezési lap kitöltésével, mivel előfordulhat, hogy egyes képzések feltételei megváltoznak – közölte az Educatión Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke – miután egy diákokból álló kisebb csoport hangot adott a változtatásokkal kapcsolatos véleményének. Azt is kiemelte, hogy mindazoknak, akiknek van némi érdeklődése és affinitása a természettudományok iránt, azoknak érdemes erre a területre jelentkezniük, hiszen itt a legmagasabbak az állami ösztöndíjjal felvehetők keretszámai.

Az SZTE karonkénti külön pultokkal, látványos marketing eszközökkel fogadta a látogatókat. Ilyen volt például a tömegeket vonzó fogorvosi szék, az Angyal és Ördög jelmezes szegediektől ajándékba kapott és a „kiterjesztett valóság” kipróbálására alkalmas markerek, amelyek olyan fontos üzenetet erősítettek föl, mint hogy „SZEGED RÁD VÁR!” Az elsődleges cél persze az SZTE-standnál is a korrekt és részletes tájékoztatás volt. Számos szórólap és kiadvány segítette azokat is, akik nem tudták személyesen feltenni kérdéseiket.

– A szegedi képzésekről, a több nemzetközi rangsorban is előkelő helyen szereplő SZTE nyújtotta lehetőségekről a tájékoztatást folytatjuk. 2012. február 4-én, szombaton 9-15 óra között ismét nyílt napot tartunk, de most a Szegedi Tudományegyetem gyönyörűen felújított központi épületében, a Dugonics tér 13. alatt várjuk – többek között – érdekes előadással, egyfajta nyílt szülői értekezlettel a családokat. Az új felsőoktatási törvénnyel, a szegedi képzésekkel kapcsolatos kérdéseiket máris feltehetik az egyetem honlapján, a http://www.u-szeged.hu/szte-nyiltnapreg felületen. Ezekre a kérdésekre is válaszol, illetve a fiatalok jövőjét érintő, továbbtanulási stratégiájuk kialakításához ad szempontokat előadásában Homoki-Nagy Mária, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektor-helyettese. Ugyanis a technikai tudnivalók, hasznos információk mellett több olyan tipp is elhangzik, fény derül olyan részletekre is, amelyekre érdemes odafigyelnie a felvételizőnek. Ugyanakkor a 12 kar, a szegedi kutatóegyetem keresztmetszetét kapják meg az érdeklődők – sorolja Gusztosné Thékes Andrea. Az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatósága beiskolázással is foglalkozó PR-referense hangsúlyozza: az SZTE-nyílt napon fontos információk hangzanak el – többek között – a külföldi nyelvtanulási és ösztöndíj lehetőségekről, a diákéletről, az önköltséges szakokra jelentkezőknek nyújtott új ösztöndíjakról, a kollégiumi lehetőségekről. – Azért is érdemes ellátogatni az SZTE február 4-i nyílt napjára, mert segítséget nyújtunk a felvételi jelentkezési lap kitöltésében. Itt a lehetőség az általános tájékozódásra, az SZTE-vel való ismerkedésre az alsóbb évfolyamra járó diákoknak is. A programból persze most sem marad ki a játék: meglepetéssel, ajándékokkal várjuk a diákokat, szülőket, pedagógusokat.

A nyílt nap honlapja elérhető a www.u-szeged.hu/nyiltnap oldalon.


Az SZTE február 4-i nyílt napján a program:

9-15 óra: Tájékozódás az SZTE 12 kari standjánál az Átriumban;

11 órától: Szülői értekezlet keretében az új Felsőoktatási törvény kapcsán tájékoztatót tart az SZTE oktatási rektorhelyettese Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária a Díszteremben.

9-15 óra: A jelentkezési lap kitöltése a rendelkezésre álló számítógépeknél (segítséget ad az SZTE) a földszinti 5. teremben

Egész nap:UNIFACE regisztrációs lehetőség az Átriumban

A programra várjuk a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályosokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató 9-10-11. osztályosokat, továbbá a szülőket, pedagógusokat.

Helyszín: a Szegedi Tudományegyetem főépülete (Szeged, Dugonics tér 13.)

Regisztráció a nyílt napra, illetve előzetes lehetőség a kérdezésre

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 15. 08:00 - 19. 23:59
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00