SZTE Info

Mobil fejlesztő verseny a szegedi egyetemen

A mobil újságírásban rejlő lehetőségeket kellett felderíteniük azoknak a diákoknak, akik részt vettek a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar IKT Kutatócsoportja és a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség közös versenyén. A legtehetségesebb öt egyetemista 2012. január 12-én mutatta be fejlesztését – a „kiterjesztett valóságot”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mire jó az okostelefon? 2012 miért a mobil éve? A szép hagyományokat ápoló nyomtatott sajtó miként hasznosíthatja az okostelefon nyújtotta új lehetőségeket? A kérdésekre Gonda Bence, a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség ügyvezető igazgatója válaszolt, majd a jövő újságírására példákat szolgáltatott 5 egyetemista 2012. január 12-én, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar IKT Kutatócsoportja és az ügynökség közös versenyét lezáró nyilvános bemutatón.

Foto_okostelefon_versenyzok
Az SZTE és a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség mobilfejlesztő versenyének döntősei (balról jobbra): Berta Botond, Balog Szabolcs, Balog Szabolcs, Maczelka Norman, Ureczky Bálint

A versenyre 26 egyetemista jelentkezett. Közülük a Binga 2 körben – írásbeli szintfelmérő és szóbeli elbeszélgetés – választotta ki az 5 legtehetségesebb pályázót. A résztvevők az elmúlt két hónapban 10 konzultációs megbeszélésen vettek részt, ahol folyamatos visszajelzést kaptak az elkészült feladatokra – tudtuk meg Doszpod Gergelytől, a verseny szakmai vezetőjétől. A szegedi egyetem mérnök-informatikus hallgatói közül Berta Botond (Bsc 4. év), Maczelka Norman (Bsc, végzős), Balog Szabolcs (Bsc), Balog Szabolcs (Bsc., szeptemberben végzett), valamint Ureczky Bálint (Budapesti Műszaki Egyetem Msc végzős) mutathatta be mobil fejlesztését: egy-egy nyomtatot újság információinak a megsokszorozási lehetőségét, a „kiterjesztett valóságot”. Az egyetem és az ipar szereplőiből összeállított zsűri a pályamunkák közül Balogh Szabolcs (az SZTE szeptemberben végzett hallgatója) teljesítményét tartotta legjobbnak, részesítette a győztesnek járó pénzdíjazásban.

 

A verseny hátteréről, az okostelefonok újszerű használatáról itt olvashat.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 28.
  15:00 - 16:00
 • május 28.
  17:00 - 18:00
  Május 28. és június 1. között kerül megrendezésre Szegeden a III. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek külföldi versenyfilmjeit idén is a BTK fordító és tolmács mesterképzésének hallgatói fordították magyarra.
 • május 28.
  17:00 - 18:00