SZTE Info

egyetemek_borzeje_-_kiemelt

Az Európai Egyetemek Börzéjén is bemutatkozott az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát május 24-én, Sepsiszentgyörgyön az Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE képzési kínálata mellett az érdeklődők a magyarországi felsőoktatási felvételi részleteiről is informálódhattak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizennyolc bolgár, román és magyar egyetem között a Szegedi Tudományegyetem is bemutatta képzéseit az első alkalommal, Sepsiszentgyörgyön megrendezett Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE részéről öt kar (Állam- és Jogtudományi Kar, Mérnöki Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Mezőgazdasági Kar) látogatott el az erdélyi városba.

Határozott elképzelésekkel érkeztek a középiskolások, sokan már pontosan tudták melyik képzésre szeretnének jelentkezni” – mondta Vékony Tímea, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának PR-asszisztense. Hogyan lehet elismertetni a Romániában szerzett érettségit? Miért kaphatnak többletpontot a felvételi jelentkezésnél? Hogyan nyerhetnek felvételt szegedi kollégiumokba? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések. Vékony Tímea szerint a szegedi universitas egyik nagy előnye a szakok változatosága, a sokszínű kínálat: az SZTE-re jelentkező középiskolások 12 kar 88 alapképzési szakja közül válogathatnak. Sokan nem tudják, hogy a kettős állampolgárságú határon túli felvételizők államilag finanszírozott képzésben is tanulhatnak Magyarországon, így jogosultak ösztöndíjra, kollégiumi elhelyezésre is.

Az SZTE egész évben továbbtanulási roadshow-k, iskolalátogatások keretében ismerteti szakait, tájékoztatja a 11. és 12. évfolyamos középiskolásokat a felsőoktatási felvételi részleteiről, a régió magyarországi és határon túli iskoláiban. Emellett az egyetem speciális felvételi oldala is számos hasznos információt tartalmaz a továbbtanulás szegedi lehetőségeiről.

További információk: http://www.u-szeged.hu/felveteli


egyetemek börzéje - galéira
Az Európai Egyetemek Börzéjén készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.