SZTE Info

egyetemek_borzeje_-_kiemelt

Az Európai Egyetemek Börzéjén is bemutatkozott az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát május 24-én, Sepsiszentgyörgyön az Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE képzési kínálata mellett az érdeklődők a magyarországi felsőoktatási felvételi részleteiről is informálódhattak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizennyolc bolgár, román és magyar egyetem között a Szegedi Tudományegyetem is bemutatta képzéseit az első alkalommal, Sepsiszentgyörgyön megrendezett Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE részéről öt kar (Állam- és Jogtudományi Kar, Mérnöki Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Mezőgazdasági Kar) látogatott el az erdélyi városba.

Határozott elképzelésekkel érkeztek a középiskolások, sokan már pontosan tudták melyik képzésre szeretnének jelentkezni” – mondta Vékony Tímea, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának PR-asszisztense. Hogyan lehet elismertetni a Romániában szerzett érettségit? Miért kaphatnak többletpontot a felvételi jelentkezésnél? Hogyan nyerhetnek felvételt szegedi kollégiumokba? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések. Vékony Tímea szerint a szegedi universitas egyik nagy előnye a szakok változatosága, a sokszínű kínálat: az SZTE-re jelentkező középiskolások 12 kar 88 alapképzési szakja közül válogathatnak. Sokan nem tudják, hogy a kettős állampolgárságú határon túli felvételizők államilag finanszírozott képzésben is tanulhatnak Magyarországon, így jogosultak ösztöndíjra, kollégiumi elhelyezésre is.

Az SZTE egész évben továbbtanulási roadshow-k, iskolalátogatások keretében ismerteti szakait, tájékoztatja a 11. és 12. évfolyamos középiskolásokat a felsőoktatási felvételi részleteiről, a régió magyarországi és határon túli iskoláiban. Emellett az egyetem speciális felvételi oldala is számos hasznos információt tartalmaz a továbbtanulás szegedi lehetőségeiről.

További információk: http://www.u-szeged.hu/felveteli


egyetemek börzéje - galéira
Az Európai Egyetemek Börzéjén készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 22.
  09:00 - 10:00
  Project 833 címmel tekinthető meg a Csongrádi Művésztelep alkotóinak bemutatkozó kiállítása. A tárlat június 22-től július 14-ig látogatható, naponta 9 és 18 óra között.
 • június 22.
  18:00 - 19:00
  Orosz Andrea másfél évig élt Hanoiban és tanított egy vietnámiak által működtetett japán iskolában. Előadásában többek között mesél munkájáról, élményeiről, kirándulásairól. Emellett kulturális élménybeszámolóval is várja az érdeklődőket. A programot a Közéleti Kávéház és a SZAB Neveléstudományi és Pszichológiai Szakbizottsága szervezi.
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/