SZTE Info

egyetemek_borzeje_-_kiemelt

Az Európai Egyetemek Börzéjén is bemutatkozott az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát május 24-én, Sepsiszentgyörgyön az Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE képzési kínálata mellett az érdeklődők a magyarországi felsőoktatási felvételi részleteiről is informálódhattak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizennyolc bolgár, román és magyar egyetem között a Szegedi Tudományegyetem is bemutatta képzéseit az első alkalommal, Sepsiszentgyörgyön megrendezett Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE részéről öt kar (Állam- és Jogtudományi Kar, Mérnöki Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Mezőgazdasági Kar) látogatott el az erdélyi városba.

Határozott elképzelésekkel érkeztek a középiskolások, sokan már pontosan tudták melyik képzésre szeretnének jelentkezni” – mondta Vékony Tímea, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának PR-asszisztense. Hogyan lehet elismertetni a Romániában szerzett érettségit? Miért kaphatnak többletpontot a felvételi jelentkezésnél? Hogyan nyerhetnek felvételt szegedi kollégiumokba? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések. Vékony Tímea szerint a szegedi universitas egyik nagy előnye a szakok változatosága, a sokszínű kínálat: az SZTE-re jelentkező középiskolások 12 kar 88 alapképzési szakja közül válogathatnak. Sokan nem tudják, hogy a kettős állampolgárságú határon túli felvételizők államilag finanszírozott képzésben is tanulhatnak Magyarországon, így jogosultak ösztöndíjra, kollégiumi elhelyezésre is.

Az SZTE egész évben továbbtanulási roadshow-k, iskolalátogatások keretében ismerteti szakait, tájékoztatja a 11. és 12. évfolyamos középiskolásokat a felsőoktatási felvételi részleteiről, a régió magyarországi és határon túli iskoláiban. Emellett az egyetem speciális felvételi oldala is számos hasznos információt tartalmaz a továbbtanulás szegedi lehetőségeiről.

További információk: http://www.u-szeged.hu/felveteli


egyetemek börzéje - galéira
Az Európai Egyetemek Börzéjén készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 5. 17:00 - 15. 20:00
  Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
 • december 12.
  17:30 - 18:00
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Szent-Györgyi Albert Agóra „vetítős” sorozatának témája: Irán és Burma. Kalauzunk: Németh György, aki sokáig pedagógus-technikus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd az MTI újságíró-fotóriportere volt 24 évig, most szabadúszó, illetve nyugdíjas fotográfus. Ez a két különleges és a hétköznapi utazó számára kevésbé elérhető úticél gyönyörűséges fotói lesznek láthatók, megspékelve azzal a témával, hogy "Hogyan készüljön egy fotós, ha ismeretlen tájakon, ismeretlen kultúrát szándékozik megörökíteni?".
 • december 15.
  06:16 - 06:16
  Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.