SZTE Info

egyetemek_borzeje_-_kiemelt

Az Európai Egyetemek Börzéjén is bemutatkozott az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát május 24-én, Sepsiszentgyörgyön az Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE képzési kínálata mellett az érdeklődők a magyarországi felsőoktatási felvételi részleteiről is informálódhattak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizennyolc bolgár, román és magyar egyetem között a Szegedi Tudományegyetem is bemutatta képzéseit az első alkalommal, Sepsiszentgyörgyön megrendezett Európai Egyetemek Börzéjén. Az SZTE részéről öt kar (Állam- és Jogtudományi Kar, Mérnöki Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Mezőgazdasági Kar) látogatott el az erdélyi városba.

Határozott elképzelésekkel érkeztek a középiskolások, sokan már pontosan tudták melyik képzésre szeretnének jelentkezni” – mondta Vékony Tímea, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának PR-asszisztense. Hogyan lehet elismertetni a Romániában szerzett érettségit? Miért kaphatnak többletpontot a felvételi jelentkezésnél? Hogyan nyerhetnek felvételt szegedi kollégiumokba? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések. Vékony Tímea szerint a szegedi universitas egyik nagy előnye a szakok változatosága, a sokszínű kínálat: az SZTE-re jelentkező középiskolások 12 kar 88 alapképzési szakja közül válogathatnak. Sokan nem tudják, hogy a kettős állampolgárságú határon túli felvételizők államilag finanszírozott képzésben is tanulhatnak Magyarországon, így jogosultak ösztöndíjra, kollégiumi elhelyezésre is.

Az SZTE egész évben továbbtanulási roadshow-k, iskolalátogatások keretében ismerteti szakait, tájékoztatja a 11. és 12. évfolyamos középiskolásokat a felsőoktatási felvételi részleteiről, a régió magyarországi és határon túli iskoláiban. Emellett az egyetem speciális felvételi oldala is számos hasznos információt tartalmaz a továbbtanulás szegedi lehetőségeiről.

További információk: http://www.u-szeged.hu/felveteli


egyetemek börzéje - galéira
Az Európai Egyetemek Börzéjén készült képek itt megtekinthetők

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *