SZTE Info

Mélyponton a Médeia Fiai

A Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE) kötődő zenekar, a Médeia fiai, valamint több ismert, helyi költő részvételével Mélypont Ünnepélyt rendeznek június 6-án. Az ország legmélyebben fekvő pontjának állított, tiszaszigeti emlékhelyen az akusztikus koncertet és a felolvasást szabadtéri programok is kísérik.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tiszaszigeti Mélypont-Emlékhelyen tartanak ünnepélyt június 6-án 17 órától. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetemhez (SZTE) kötődő költők és zenészek vesznek részt. A délutáni programon Orcsik Roland, az SZTE Szláv Filológiai Tanszék tanársegédje, Faludy- és Sinkó Ervin-díjas költő mellett felolvas Lanczkor Gábor, egykori Összehasonlító irodalomtudomány PhD-hallgató, szintén Faludy-, valamint Junior Prima Díjas poéta. A rendezvényen Kollár Árpád és Győrffy Ákos is válogat költeményeiből.

Az ország legmélyebben fekvő pontján állított emlékhelyen fennállása óta először ad akusztikus koncertet a Médeia Fiai nevű dark-blues zenekar, amely pszichedelikus dallamait előszeretettel tarkítja industrial elemekkel. A Lanczkor Gábor, Orcsik Roland és Szokol Szilárd alkotta csapatot pedig énekesként Lengyel Zoltán, az SZTE Összehasonlító irodalomtudomány Tanszékének oktatója teszi teljessé.

A Mélypont Ünnepélyt a tiszaszigeti emlékhelyen tartják, ahova helyközi busszal vagy biciklivel érdemes elindulni. A szabadtéri programon szalonnasütésre is lesz lehetőség. Az eseményről további információk olvashatók a Facebookon.


medeiai_plakat

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. június 17.

Kiemelt_Kheten_TL

„A könyveknek is megvan a maguk sorsa… – Habent sua fata libelli… – hangzott el Terentius Maurus közismert gondolata a szegedi egyetem jogász professzora, Trócsányi László „Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt… 2010. július – 2014. június című kötete bemutatóján. Az SZTE „FRANKO – BIBLIO – FILIA Könyves utazások 2018” programsorozat kiemelt könyvheti rendezvénye dedikációval zárult.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 25. 08:00 - 27. 16:00
 • június 28.
  10:00 - 15:00
  A 45 brazil tagállami és önkormányzati egyetemet – mintegy 700 ezer diákot - tömörítő Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) múlt novemberi közgyűlésén egyhangúan úgy határozott, hogy 2018-ban Magyarországot választja szakmai útja célországaként. A delegáció látogatásának célja, hogy megismerjék a magyar felsőoktatási rendszert, intézménylátogatások során feltérképezzék az együttműködési lehetőségeket. Részt vesznek találkozókon és egyeztetéseken, amelyek megalapozhatják a hosszútávú szakmai együttműködést a magyar felsőoktatási intézményekkel. A szervezet weboldala az alábbi linken érhető el: http://www2.abruem.org.br/international-relations/
 • *
  június 29.
  09:00 - 11:00
  Rendkívüli Fogorvosdoktor Avató Ünnepi Szenátus Ülés
 • június 29.
  09:00 - 11:00