SZTE Info

almaweekend_kiemelt

Több százakat mozgatott meg weekendjén az Alma Mater

Foci, streetball, tenisz, falmászás, zumba – csak néhány azon sportok közül, melyekkel várták az érdeklődőket június 24-én a VII. SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapon. A mintegy 400 résztvevő most is egy jó hangulatú vasárnapot tölthetett együtt az SZTE Sportközpontban.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nagy hőség ellenére több százan gyűltek össze a Hattyas soron, hogy újra találkozzanak, közösen sportoljanak, és örüljenek a gyermekek rajz- és sportverseny-sikereinek. „Az idei év újdonságaként az SZTE GMF Biztonságvédelmi Csoporttal közös weekendet tartottunk töretlen jókedvvel. Az Alma Mater üzenete az, hogy mi egyetemi polgárok, végzett hallgatók mind egy családhoz, a Szegedi Tudományegyetemhez tartozunk, s az Alma-weekend keretében ünnepeljük az egy közösséghez tartozást!” – számolt be a részletekről Törőcsikné Görög Márta, az alumni szervezet vezetője.

A hagyományos csapatversenyek mellett idén is lehetőséget biztosítottak a szervezők különleges vagy ritka sportok – mint a petanque, a nordic walking, az íjászat vagy a turul – kipróbálására, a hagyományosabb mozgásfajtákat kedvelők pedig golfozhattak, tekézhettek. A könnyedebb műfaj hívei többek közt jógát vagy body-artot is választhattak.

A rendezvényhez kapcsolódóan az Alma Mater Rajzpályázatot is hirdetett a Napfényfürdő Aquapolis támogatásával „Jajj, úgy élvezem én a strandot” címmel gyermekek számára, több kategóriában. A szép számban beérkezett alkotásokat Szabó András festőművész és Dobóczky Zsolt fotóművész mint a zsűri tagjai értékelték. A rajzverseny nyertesei, különdíjasai az Aquapolis ajándékában részesültek. Az eredményhirdetés után az EHÖK SE szurkolólány csapata tartott bemutatót.

 

VII. SZTE Alma Mater versenyek eredményei

 

 

 

 

 

Rajzverseny

Aprónép (0-3)

Manó (4-6)

Törpe (7-10)

1

Kurai Ábel

Boa Zsófia

Csepi Szonja

2

 

Istókovics Petra

Tóth Veronika

3

 

Bozóki Lili

Kutas Réka

4

 

Törőcsik Hanna (különdíj)

Tóth Barbara (különdíj)

5

 

Kelemen Maja

Vincze Dorka

6

 

Lőrincz Laura

Bozóki Gábor

 

 

 

 

Sportverseny

Aprónép (0-3)

Manó (4-6)

Törpe (7-10)

1

Vincze Dorka

Andor Adrián

Ferencfi Olivér

2

Tamás Hanna

Szeri Áron

Máté Márk

3

Takó Valentin

Szeri Anna

Bélteki Péter

4

Szabó Flóra

Tamási Dániel

Módra Martin

5

Lakatos Renáta

Tiszai Brigitta

Boruzs Lilla

6

Polák Norbert

Süli Bence

Szeri Ádám

 

 

 

 

Asztalitenisz

 

 

 

1

Dr. Sipos Miklós

 

 

2

Kutasi Sándor

 

 

3

Kereki Ádám

 

 

 

 

 

 

Tenisz

 

 

 

1

Szabolics Enikő

 

 

2

Máté József

 

 

3

Bagi Sándor

 

 

 

 

 

 

Kispályás Labdarúgás

 

 

1

RK Jeromos

 

 

2

KGYV

 

 

3

Buliból Jöttünk

 

 

 

 

Alma weekend galéria
A sportközpontban készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.