SZTE Info

almaweekend_kiemelt

Több százakat mozgatott meg weekendjén az Alma Mater

Foci, streetball, tenisz, falmászás, zumba – csak néhány azon sportok közül, melyekkel várták az érdeklődőket június 24-én a VII. SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapon. A mintegy 400 résztvevő most is egy jó hangulatú vasárnapot tölthetett együtt az SZTE Sportközpontban.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nagy hőség ellenére több százan gyűltek össze a Hattyas soron, hogy újra találkozzanak, közösen sportoljanak, és örüljenek a gyermekek rajz- és sportverseny-sikereinek. „Az idei év újdonságaként az SZTE GMF Biztonságvédelmi Csoporttal közös weekendet tartottunk töretlen jókedvvel. Az Alma Mater üzenete az, hogy mi egyetemi polgárok, végzett hallgatók mind egy családhoz, a Szegedi Tudományegyetemhez tartozunk, s az Alma-weekend keretében ünnepeljük az egy közösséghez tartozást!” – számolt be a részletekről Törőcsikné Görög Márta, az alumni szervezet vezetője.

A hagyományos csapatversenyek mellett idén is lehetőséget biztosítottak a szervezők különleges vagy ritka sportok – mint a petanque, a nordic walking, az íjászat vagy a turul – kipróbálására, a hagyományosabb mozgásfajtákat kedvelők pedig golfozhattak, tekézhettek. A könnyedebb műfaj hívei többek közt jógát vagy body-artot is választhattak.

A rendezvényhez kapcsolódóan az Alma Mater Rajzpályázatot is hirdetett a Napfényfürdő Aquapolis támogatásával „Jajj, úgy élvezem én a strandot” címmel gyermekek számára, több kategóriában. A szép számban beérkezett alkotásokat Szabó András festőművész és Dobóczky Zsolt fotóművész mint a zsűri tagjai értékelték. A rajzverseny nyertesei, különdíjasai az Aquapolis ajándékában részesültek. Az eredményhirdetés után az EHÖK SE szurkolólány csapata tartott bemutatót.

 

VII. SZTE Alma Mater versenyek eredményei

 

 

 

 

 

Rajzverseny

Aprónép (0-3)

Manó (4-6)

Törpe (7-10)

1

Kurai Ábel

Boa Zsófia

Csepi Szonja

2

 

Istókovics Petra

Tóth Veronika

3

 

Bozóki Lili

Kutas Réka

4

 

Törőcsik Hanna (különdíj)

Tóth Barbara (különdíj)

5

 

Kelemen Maja

Vincze Dorka

6

 

Lőrincz Laura

Bozóki Gábor

 

 

 

 

Sportverseny

Aprónép (0-3)

Manó (4-6)

Törpe (7-10)

1

Vincze Dorka

Andor Adrián

Ferencfi Olivér

2

Tamás Hanna

Szeri Áron

Máté Márk

3

Takó Valentin

Szeri Anna

Bélteki Péter

4

Szabó Flóra

Tamási Dániel

Módra Martin

5

Lakatos Renáta

Tiszai Brigitta

Boruzs Lilla

6

Polák Norbert

Süli Bence

Szeri Ádám

 

 

 

 

Asztalitenisz

 

 

 

1

Dr. Sipos Miklós

 

 

2

Kutasi Sándor

 

 

3

Kereki Ádám

 

 

 

 

 

 

Tenisz

 

 

 

1

Szabolics Enikő

 

 

2

Máté József

 

 

3

Bagi Sándor

 

 

 

 

 

 

Kispályás Labdarúgás

 

 

1

RK Jeromos

 

 

2

KGYV

 

 

3

Buliból Jöttünk

 

 

 

 

Alma weekend galéria
A sportközpontban készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.