SZTE Info

Tudományegyetem a Telin TV-ben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május 3-án új adással jelentkezik a Tudományegyetem című egyetemi magazin a Telin Televízióban. Az este fél nyolckor kezdődő fél órában a szerkesztő, Szabó Péter az Egyetemi Tavasz programjaiból válogat. Lesz sporty nap és Cobe Kupa, Tóthék a Pinceszínházban, Könyvtári éjszakai nosztalgia és egy különleges hangulatú kiállítás. Tehát: csütörtök este fél nyolctól Tudományegyetem a Telin TV-én. Aki a műsorba válogatott programok valamelyikén megjelent, akár magát is láthatja a felvételeken.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *