Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: győzelmi esélyt szalasztott el a Szedeák

Kosárlabda: győzelmi esélyt szalasztott el a Szedeák

2012. november 29.
2 perc


Tíz ponttal is vezetett, ám a hajrát nem bírta a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban az aranyesélyes Pakssal szemben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az NB I/A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában november 23-án a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes paksi Atomerőmű SE-t fogadta a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája. A mieink nem túl jó formában, zsinórban három vereséget elszenvedve készültek a találkozóra, melynek értelemszerűen a listavezető vendégek voltak az esélyesei. Rendkívül elszántan és fegyelmezetten kosárlabdázott azonban a szegedi csapat, amíg erejéből tellett, s ez a játék meg is hozta gyümölcsét. Az első negyed paksi vezetését követően Fekete Stefan hasznos, Anthony Gurley eredményes, Nebojsa Dukic ellenállhatatlan produkciójával sikerült fordítani, s az előnyét fokozatosan növelve a harmadik felvonás végén már tízpontos különbséggel húzott el a Szedeák. A negyedik negyedre azonban elfáradt a kevesebb játékost forgató házigazda, s érvényesült a papírforma: a favorit felül tudott kerekedni, elsősorban amerikai légiósainak, valamint magyar válogatott kosarasainak köszönhetően. A 92-85-ös paksi siker azt jelenti, hogy a Szeged három győzelemmel és hat vereséggel a tabella tizedik helyén ragadt.

A fiúk legközelebb december 1-jén Körmenden vendégszerepelnek, jó lenne végre javítani!

Férfi kosárlabda NB I/A 9. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 85-92 (23-26, 27-21, 24-21, 11-24). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző, vezette: Cziffra Csaba, Bognár Tibor, Rácz Zsolt. Ellenőr: Balogh László.
Szeged: FEKETE 18, GURLEY 23/9, Kiss Zs. 5/3, DUKIC 20/6, Csorvási M. 7. Csere: Tanács 9/6, Vida 3, Csorvási L., Wirth. Vezetőedző: Molnár József.
Paks: L. WILLIAMS 16/3, VOJVODA 18/9, KÖRTÉLYESI 13/3, Kámán 9/9, Tóth Á. 14. Csere: N. WILLIAMS 13/3, Idlet 2, Eilingsfeld 2, Kerpel-Fronius 3/3, Kovács Á. 2. Vezetőedző: Enrique Gutierrez Garcia.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek