SZTE Info

SZTE__Ligetfenyfurdo_megallapodas_kiemelt

Kedvezményes bérlettel várja az SZTE hallgatóit a Napfényfürdő

Együttműködési keretmegállapodást írt alá október 1-jén a Ligetfürdő Kft. Napfényfürdő Aquapolis Szeged és a Szegedi Tudományegyetem. A felek célja a hallgatói rekreáció támogatása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
, rekreáció

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy új típusú fürdőbérlet-konstrukcióval segíti a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak egészségmegőrzését a Napfényfürdő Aquapolis Szeged. Hülvely István, a tulajdonos Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szegedi egyetemen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok kedvezményes, 5000 forintos áron juthatnak hozzá az 5 hónapra szóló, míg 9900 forintért a 9 hónapos bérlethez, mely a fürdő korlátlan használatára jogosítja fel őket a hétköznapokon.

Motivációjukról szólva kiemelte, Szegeden nehézkes az úszáshoz való hozzáférés, ugyanakkor az ő hatalmas, modern létesítményük szolgáltatásai a válság hatásai miatt nincsenek teljesen kihasználva. Míg az egyetemisták eddig 1500 forintért vehették igénybe egy alkalommal a fürdőt, addig most nem sokkal többért hónapokig folyamatosan járhatnak oda. – Bízom benne, hogy kedvet kapnak a diákok az úszáshoz, fürdőzéshez. A magunk részéről biztosítjuk számukra a szellemi frissesség mellé elengedhetetlenül szükséges fizikális, testi felszabadulást – fogalmazott.

Szabó Mihály, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetője szerint fürdőjük mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy Európa egyik vezető egyetemével kötött együttműködési megállapodást. Az ő elsődleges céljuk természetesen a profit és az állandó fejlesztés, ám ezen a téren nem a kis vásárlóerejű hallgatókra alapoznak, ezért is adnak teret kedvezményesen a fiatalok sportolási, rekreációs lehetőségeinek. Bízik benne, hogy az SZTE marketing és kommunikációs potenciálja a Napfényfürdő látogatottságát is növeli.

– A mai megállapodás tulajdonképpen egy egyoldalú, rendkívül nagyvonalú gesztus a Ligetfürdő Kft. részéről, amiért köszönettel tartozunk, s ellentételezésként az SZTE-t mint jó brandet ajánlhatjuk fel. Nagyon remélem, hogy a most életbe lépett konstrukció rendszeressé teszi hallgatóink sportolását, ami által sikeresebbé válnak az élet más területein is! Úgy gondolom, ez a bérletkonstrukció még a leginkább rászorultak számára is elérhető, így bízom benne, hogy valóban sokan élnek a példátlan lehetőséggel – ezt már Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora mondta, aki az universitas részéről Szabó Mihállyal szignálta a szerződést.

Galambos Gábor, az SZTE egyetemi sportjáért felelős rektori megbízott hozzátette, kívánatos lenne, hogy az aláírt dokumentum a lehető legszélesebb kooperáció előtt nyisson kaput. Mivel a felsőfokú intézmény Szeged város egyik legnagyobb foglalkoztatója, amennyiben sikerül az itt dolgozók számára is a diákokéhoz hasonló, kedvező bérletrendszert kidolgozni, az SZTE potenciálja révén jelentősen nőhet a fürdő látogatottsága.

További információ:

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__7112

 

SZTEinfo


SZTE + Ligetfényfürdő megállapodás galéria
Az együttműködési megállapodás aláírásán készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.