SZTE Info

SZTE__Ligetfenyfurdo_megallapodas_kiemelt

Kedvezményes bérlettel várja az SZTE hallgatóit a Napfényfürdő

Együttműködési keretmegállapodást írt alá október 1-jén a Ligetfürdő Kft. Napfényfürdő Aquapolis Szeged és a Szegedi Tudományegyetem. A felek célja a hallgatói rekreáció támogatása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
, rekreáció

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy új típusú fürdőbérlet-konstrukcióval segíti a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak egészségmegőrzését a Napfényfürdő Aquapolis Szeged. Hülvely István, a tulajdonos Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szegedi egyetemen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok kedvezményes, 5000 forintos áron juthatnak hozzá az 5 hónapra szóló, míg 9900 forintért a 9 hónapos bérlethez, mely a fürdő korlátlan használatára jogosítja fel őket a hétköznapokon.

Motivációjukról szólva kiemelte, Szegeden nehézkes az úszáshoz való hozzáférés, ugyanakkor az ő hatalmas, modern létesítményük szolgáltatásai a válság hatásai miatt nincsenek teljesen kihasználva. Míg az egyetemisták eddig 1500 forintért vehették igénybe egy alkalommal a fürdőt, addig most nem sokkal többért hónapokig folyamatosan járhatnak oda. – Bízom benne, hogy kedvet kapnak a diákok az úszáshoz, fürdőzéshez. A magunk részéről biztosítjuk számukra a szellemi frissesség mellé elengedhetetlenül szükséges fizikális, testi felszabadulást – fogalmazott.

Szabó Mihály, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetője szerint fürdőjük mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy Európa egyik vezető egyetemével kötött együttműködési megállapodást. Az ő elsődleges céljuk természetesen a profit és az állandó fejlesztés, ám ezen a téren nem a kis vásárlóerejű hallgatókra alapoznak, ezért is adnak teret kedvezményesen a fiatalok sportolási, rekreációs lehetőségeinek. Bízik benne, hogy az SZTE marketing és kommunikációs potenciálja a Napfényfürdő látogatottságát is növeli.

– A mai megállapodás tulajdonképpen egy egyoldalú, rendkívül nagyvonalú gesztus a Ligetfürdő Kft. részéről, amiért köszönettel tartozunk, s ellentételezésként az SZTE-t mint jó brandet ajánlhatjuk fel. Nagyon remélem, hogy a most életbe lépett konstrukció rendszeressé teszi hallgatóink sportolását, ami által sikeresebbé válnak az élet más területein is! Úgy gondolom, ez a bérletkonstrukció még a leginkább rászorultak számára is elérhető, így bízom benne, hogy valóban sokan élnek a példátlan lehetőséggel – ezt már Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora mondta, aki az universitas részéről Szabó Mihállyal szignálta a szerződést.

Galambos Gábor, az SZTE egyetemi sportjáért felelős rektori megbízott hozzátette, kívánatos lenne, hogy az aláírt dokumentum a lehető legszélesebb kooperáció előtt nyisson kaput. Mivel a felsőfokú intézmény Szeged város egyik legnagyobb foglalkoztatója, amennyiben sikerül az itt dolgozók számára is a diákokéhoz hasonló, kedvező bérletrendszert kidolgozni, az SZTE potenciálja révén jelentősen nőhet a fürdő látogatottsága.

További információ:

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__7112

 

SZTEinfo


SZTE + Ligetfényfürdő megállapodás galéria
Az együttműködési megállapodás aláírásán készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 18.
  10:00 - 14:30
  A Paál Zoltán díj átadása. A Katalízis Munkabizottság elnökének megválasztása. Sápi András (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Tervezett Katalízis: Nano- és in-situ technológiákkal a nagy aktivitás és szelektivitás felé. Havasi Viktor (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék, PhD munka bemutató) – Ritkaföldfémekkel dópolt stroncium-aluminátok hasznosítása a fotokatalízisben. Ádám Adél (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Nikkel nanorészecskék előállítása, jellemzése és felhasználása katalizátorként SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék). Varga Gábor (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Átmenetifém-aminosav komplex-CaAl-réteges kettős hidroxid kompozitok készítése, szerkezetvizsgálatuk és katalitikus alkalmazásaik. Mészáros Rebeka, Ötvös Sándor Balázs, Varga Gábor, Kocsis Marianna, Pálinkó István, Fülöp Ferenc (SZTE Gyógyszerkémiai Intézet) – Hatékony heterogén ezüst katalizátor fejlesztése terminális alkinek közvetlen nitrillé alakításához. Gyulavári Tamás Zsolt (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Látható fénnyel gerjeszthető titán-dioxidok előállítása és jellemzése. Musza Katalin (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Cu/Cu2O nanorészecskék szintézise, jellemzése és katalitikus aktivitásuk egy kapcsolási reakcióban. Tungler Antal (MTA Energiatudományi Kutatóközpont) – Gyógyszeripari szennyvizek ártalmatlanítása és hasznosítása.
 • december 19.
  10:00 - 16:47
  Az MTA Elektrokémiai Munkabizottság tudományos ülésének programja: Janáky Csaba (SZTE) – Új eredmények és kutatási irányok a szegedi fotoelektrokémiában. Kormányos Attila (SZTE) – Vezető polimer alapú összetett elektródok fotoelektrokémiája. Samu Gergely Ferenc (SZTE) – Optikailag aktív perovszkit elektródok vizsgálata. Kovács Noémi (ELTE) – Titánötvözetek elektrokémiai stabilitásának vizsgálata kettős potenciodinamikus vezérlést alkalmazó módszerekkel. Szekeres Krisztina Júlia (ELTE) – Vezető polimerfilm elektródok elektrokémiai és morfológiai vizsgálata. Pap Sándor József (MTA Energiakutató) – Réz(II)-peptid komplexek tervezése O2 elektrokatalitikus termeléséhez. Péter László (MTA Wigner) – Cirkónium elektrolitikus hidrogénezése. Tóth Péter Sándor (SZTE) – Grafén és egyéb kétdimenziós nanoszerkezetek (foto)elektrokémiai vizsgálata. Pajkossy Tamás (MTA TTK) – Egyebek. A rendezvény szervezője: SZAB Kémiai Szakbizottság Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Munkabizottság.
 • december 19.
  15:00 - 17:00
  SZAB Orvostudományi Szakbizottság Sprottudományi Munkabizottság.
 • *
  december 19.
  17:00 - 18:30
  Mikszáth Kálmántól kezdve Wass Alberten át Oravecz Imréig több író, illetve számos tanulmány tudós szerzője is foglalkozik az amerikai kontinensen diaszpórában élő magyarok helyzetével. Újszászi Ilona újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora legújabb riportkönyvében családtörténetekkel válaszol a kérdésre: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? A fotókkal, számokkal, tényekkel illusztrált könyvbemutatón szó esik az amerikai bevándorlási hullámok különbözőségeiről és tanulságairól, ami segítheti a napjainkban Európát érintő migrációs válság értelmezését is.