SZTE Info

SZTE__Ligetfenyfurdo_megallapodas_kiemelt

Kedvezményes bérlettel várja az SZTE hallgatóit a Napfényfürdő

Együttműködési keretmegállapodást írt alá október 1-jén a Ligetfürdő Kft. Napfényfürdő Aquapolis Szeged és a Szegedi Tudományegyetem. A felek célja a hallgatói rekreáció támogatása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
, rekreáció

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy új típusú fürdőbérlet-konstrukcióval segíti a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak egészségmegőrzését a Napfényfürdő Aquapolis Szeged. Hülvely István, a tulajdonos Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szegedi egyetemen felsőfokú tanulmányokat folytató diákok kedvezményes, 5000 forintos áron juthatnak hozzá az 5 hónapra szóló, míg 9900 forintért a 9 hónapos bérlethez, mely a fürdő korlátlan használatára jogosítja fel őket a hétköznapokon.

Motivációjukról szólva kiemelte, Szegeden nehézkes az úszáshoz való hozzáférés, ugyanakkor az ő hatalmas, modern létesítményük szolgáltatásai a válság hatásai miatt nincsenek teljesen kihasználva. Míg az egyetemisták eddig 1500 forintért vehették igénybe egy alkalommal a fürdőt, addig most nem sokkal többért hónapokig folyamatosan járhatnak oda. – Bízom benne, hogy kedvet kapnak a diákok az úszáshoz, fürdőzéshez. A magunk részéről biztosítjuk számukra a szellemi frissesség mellé elengedhetetlenül szükséges fizikális, testi felszabadulást – fogalmazott.

Szabó Mihály, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetője szerint fürdőjük mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy Európa egyik vezető egyetemével kötött együttműködési megállapodást. Az ő elsődleges céljuk természetesen a profit és az állandó fejlesztés, ám ezen a téren nem a kis vásárlóerejű hallgatókra alapoznak, ezért is adnak teret kedvezményesen a fiatalok sportolási, rekreációs lehetőségeinek. Bízik benne, hogy az SZTE marketing és kommunikációs potenciálja a Napfényfürdő látogatottságát is növeli.

– A mai megállapodás tulajdonképpen egy egyoldalú, rendkívül nagyvonalú gesztus a Ligetfürdő Kft. részéről, amiért köszönettel tartozunk, s ellentételezésként az SZTE-t mint jó brandet ajánlhatjuk fel. Nagyon remélem, hogy a most életbe lépett konstrukció rendszeressé teszi hallgatóink sportolását, ami által sikeresebbé válnak az élet más területein is! Úgy gondolom, ez a bérletkonstrukció még a leginkább rászorultak számára is elérhető, így bízom benne, hogy valóban sokan élnek a példátlan lehetőséggel – ezt már Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora mondta, aki az universitas részéről Szabó Mihállyal szignálta a szerződést.

Galambos Gábor, az SZTE egyetemi sportjáért felelős rektori megbízott hozzátette, kívánatos lenne, hogy az aláírt dokumentum a lehető legszélesebb kooperáció előtt nyisson kaput. Mivel a felsőfokú intézmény Szeged város egyik legnagyobb foglalkoztatója, amennyiben sikerül az itt dolgozók számára is a diákokéhoz hasonló, kedvező bérletrendszert kidolgozni, az SZTE potenciálja révén jelentősen nőhet a fürdő látogatottsága.

További információ:

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__7112

 

SZTEinfo


SZTE + Ligetfényfürdő megállapodás galéria
Az együttműködési megállapodás aláírásán készült képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.