SZTE Info

Rímbe szedett természet – versmondó versenyt hirdet az SZTE Füvészkertje

Színpompás őszi hangulatot ígér a szegedi botanikus kert az október 12-én tartandó, harmadik Füvészkerti Versmondó Verseny nevezőinek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Természet ihlette költeményeket, mondókákat adhatnak elő a jelentkezők a 17. Őszi Kulturális Fesztivál részeként rendezett szavalóversenyen - október 12-én, az SZTE Füvészkertben. Olyan óvodás vagy iskolás gyerekek jelentkezését várják, akik szívesen megmérettetnék magukat, elszavalnák a közönség és a zsűri előtt kedvenc növényvilággal kapcsolatos versüket. A korcsoportoktól függően 10 és 14 órakor kezdődő versenyek között zenés programok oldják a hangulatot. A szavalók megismerhetik az őszi füvészkert szépségeit is. Apró ajándékokkal jutalmazzák a résztvevőket, kategóriánként az első három helyezett Füvészkerti ajándékcsomaggal térhet haza. A jelentkezés határideje: 2012. szeptember 29.

A szavalóverseny részletei, a jelentkezés módja megtekinthető: http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/rimbe-szedett-termeszet.html

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *