SZTE Info

Újabb kínai várossal kerül kapcsolatba az SZTE

Gazdaság, befektetések, és egyetemi együttműködés. Ez volt a témája a szegedi egyetemen működő Konfuciusz Intézet és Tianjin város delegációja közötti tárgyalásoknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

_PET5805Tianjin város Kínai Népi Politikai Konzultatív Tanácsának elnöke, Xing Yuanmin úr és negyven fős delegációja 2012. szeptember 3-án Budapesten a Parlamentben találkozott Ujhelyi Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, aki egyben a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete társadalmi testületének vezetője, valamint Szentmártoni Líviával, a szegedi Konfuciusz Intézet igazgatójával. „Xing Yuanmin úr támogatásáról biztosított bennünket az egyetemi együttműködés terén, felmerült a két intézmény közti diákcsere és a részképzés is. A kínai küldöttség vezetője kijelölte a tianjini Külügyi Hivatal vezetőjét, Guo Runqing urat, hogy segítsen kiépíteni a kapcsolatot az SZTE és Tianjin vezető egyeteme között” – tudtuk meg Szentmártoni Líviától. Egyébként ezt az intézményt, a tianjini Nankai Egyetemet Kína egyik legjobb egyetemeként tartják számon.

A megbeszélésen részt vett Gao Jian, a Kínai Népköztársaság nagykövete is.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *