SZTE Info

A felnőttkori tanulásról tanácskoznak a szegedi konferencián

Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciának.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Lifelong Learning, azaz az élethosszig tartó tanulás mára egész Európában az egyetemes oktatás- és gazdaságpolitika szerves részét képezi. Ennek jegyében rendez április 18-án és 19-én szakmai fórumot Szegeden a MELLearn – Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért Egyesület. A konferencia elnöke Szabó Gábor, az SZTE rektora, fővédnöke pedig Botka László, Szeged város polgármestere.

 

Az esemény hazai és nemzetközi előadói a felsőoktatás és a felnőttkori tanulás témakörét veszik górcső alá a minőség, a finanszírozás és a nyitottság szempontjából. Előadást tart mások mellett Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke, Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Polónyi István, a Debreceni Egyetem és Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem professzora, illetve Németországból Dieter Dohmen, az FiBS – Institute for Education and Socio-Economic Research elnöke, valamint Anna Spexard a Humboldt Egyetem képviseletében.

 

Az április 18-i programok helyszíne az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.), az április 19-i tanácskozásokra az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (Szeged, Boldogasszony sugárút 6.) kerül sor. A plenáris ülés április 18-án 10 órakor kezdődik.

 

A konferenciáról további információ és a részletes program a www.mellearn.hu honlapon található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *