Bezár

Hírarchívum

Őrült ötletek versengtek az Informatóriumban

Őrült ötletek versengtek az Informatóriumban

2013. április 11.
2 perc

Az SZTE Innovációs Klub és a SzegedBoost csapata közös rendezvény keretében engedett teret a fiatalok újító ötleteinek, melyeket szakértő zsűri bírált el és jutalmazott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

orult_otletekA Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriuma az április 9-i esten megtelt kíváncsi érdeklődőkkel, akik egytől egyig azért érkeztek, hogy halhassanak néhány őrült ötletet. Az Őrült Ötletek Napja szervezői, az SZTE Innovációs Klub és a SzegedBoost mindig is igyekeztek segítséget nyújtani a fiataloknak terveik megvalósításában, ám mint mondták, ez nem jelenti azt, hogy állandóan komolynak kell lenni.

 

Az esemény első felében Wohlmuth Máté, a Sopreso Startup cég társalapítója osztotta meg a tapasztalatait arról, hogyan kell céget alapítani egy jó ötletre. A saját cégének ismertetése helyett hasznos tanácsokat adott arra vonatkozóan, miként kell jó csapatot szervezni, és hogyan érdemes a befektetőkkel tárgyalni. A téma iránt érdeklődőknek még további információkkal szolgáló weboldalakat is mutatott, és sok tévhitet eloszlatott a startupos cégek aranyéletével kapcsolatban.

orult_otletek_2Ezután következtek az „őrült ötletek”, amelyek nem is voltak annyira őrültek, sokkal inkább újszerűek. Minden előadó 3-5 percet kapott, hogy meggyőzze a jelenlévőket: az ő elgondolása a legjobb. Ezt követően a zsűri – melynek tagjai Pukler Gábor, a Magyar Telekom ügyvezető igazgatója, Kapás Ferenc és Buzás Norbert, a program főszervezői, valamint Wohlmuth Máté voltak – értékelte a „feleletet”. Amennyiben két zsűritagnak is megtetszett a prezentáció, az ötletgazda jutalmat kapott. Három feltartott hüvelykujj esetén közös beszélgetést nyert a rendezőkkel, ahol megtárgyalhatták a részleteket, míg az osztatlan siker mentorálási lehetőséget jelentett a résztvevőnek.

 

Jó ötletekben nem volt hiány! Megismerhettünk webkamera és a körpanoráma összevonásából létrejövő képfeltöltő oldalt, prezentációkba 3D-objektumokat becsempésző programot, újságíróknak szóló tartalomkezelő alkalmazást. A legnagyobb sikere azonban Váradi Zoltánnak, az SZTE TTIK informatikusának volt, aki egy olyan alkalmazást alkotott meg okostelefonokra, amely lehetővé teszi bárkinek a barátságos sportmérkőzések eredményének online közvetítését. A legőrültebb ötletet mégsem az előre felkészült előadók szolgáltatták, hanem egy merész jelentkező a nézők soraiból, aki cégének azt a feladatot tűzné ki, hogy a fesztiválokon saját embereivel foglalná és felkészítené a sátrat, amíg megérkezik a megrendelő.

 

Az Őrült Ötletek Napja elérte a célját: bebizonyította, hogy mindenkiben lakozik egy jó ötlet, és igenis vannak olyan szervezetek, amelyek segítik abban, hogy ezt meg is valósítsuk. A kettő találkozásához pedig nem kell más, mint lángoló lelkesedés, amely sokszor meggyőzőbb, mint bármely statisztika.

 

szöveg: Őszi Tamás

fotó: Tolnai Andrea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek