SZTE Info

Randi 6 perc alatt a szegedi egyetemen

Szakemberek szerint mindössze 3 másodperc az az idő, ami alatt külső megjelenés alapján eldöntjük valakiről, szimpatikus-e a számunkra vagy sem. A „6 perces randi” résztvevőinek ugyan kicsit több idő jut az ismerkedésre, mégis felmerül a kérdés: megfejthető-e a másik fél kevesebb mint 10 perc alatt?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZS20130420_6_perces_randi_a_jugyu_klubban_001Az első benyomás a legfontosabb hatás, amit a környezetünkben lévőkre teszünk. Néhány másodperc leforgása elegendő arra, hogy elnyerjük a másik ember szimpátiáját vagy éppen arra, hogy beskatulyázzon bennünket. Felgyorsult világunkban igen kevés időnk jut a másokkal való mélyebb ismerkedésre: az életpálya, valamint a biztos társadalmi háttér kiépítése felemészti az időnket és az energiáinkat. Különösen igaz ez az idősebb, 30 éves és az a fölötti korosztály képviselőire. Ezt a problémát ismerte fel Fizel Nikolett Gréta, az úgynevezett 6 perces randi találkozó-sorozatok főszervezője, az SZTE JGYPK Szakképzési, Távoktatási és Továbbképzési Központ oktatója is.

 

Egyszerű szabályok

SZS20130420_6_perces_randi_a_jugyu_klubban_003Mint azt Fizel Nikolettől megtudtuk, a rapid randevúk már több mint három éve sikeresen működnek a Hattyas sori JUGYU Klubban, az idősebb korosztálynak szóló 25+ ismerkedős estet pedig tavaly rendezték meg először. Felbuzdulva az általános gyors randi sikerein döntöttek úgy a szervezők, hogy megkönnyítik a húsz fölöttiek ismerkedését. A játékszabályok alapvetően nagyon egyszerűek. – Mindenki mindenkivel 6 percet beszélget, ennek végeztével egy óracsörgés jelez, és elhalkul a zene. Az urak egy székkel arrább ülnek, ahol várja őket egy másik hölgy, ezután pedig újra elkezdődik a 6 perc – ez körforgásszerűen megy tovább. Közben szimpátialapokon értékelik egymást a részvevők, oly módon, hogy randiznának-e a későbbiekben az illetővel, avagy sem. Amennyiben azt jelölik, hogy randiznának, akkor mi összegyűjtjük a lapokat, megnézzük az egyezéseket, és elküldjük az elérhetőségeket 24 órán belül – hallottuk tőle. Speciális esetnek számít, ha az egyik nemből kevesebben képviseltetik magukat. Ilyenkor az a helyzet áll elő, hogy az egymás mellett ülő hölgyek egy-egy ismerkedési körből kimaradnak.

 

A randi egy hölgy szemüvegén keresztül

A rendezvény közben az egyik – neve elhallgatását kérő – kimaradt hölggyel arról beszélgettük, mikért értékeli a programot, illetve mit vár egy férfitól az első randin. Szimpátia alapján már feltűnt egy X jelölés az egyik férfi „randiznék vele” mezőjében. Róla annyit árult el, szívesen megismerkedne vele közelebbről is, de a többségben a korkülönbség miatt nem látja a lehetőséget. A randizó hölgy azt is elárulta, volt már olyan beszélgető partnere is, akit nem tartott szimpatikusnak, mégis érdemes témákkal töltötték ki a rendelkezésükre álló kurta időt. – Fontos a kor, a szimpátia, az egyéniség, hogy ne legyen anyámasszony katonája – tette hozzá nevetve, de szerinte nem itt fogja megismerni élete párját.

 

A főszervező szerint nehéz nyomon követni, hogy a gyors randi utáni találkozásokból lesz-e tartós szerelem. Ugyanakkor személyesen ismer néhány párt, akik a 6 perces randi keretében ismerkedtek meg egymással, és jelenleg párkapcsolatban élnek. Mivel ezeket az eseményeket elsősorban az SZTE hallgatóihoz igazítják, ezért várhatóan szeptember-október hónapokban rendezik meg a következő általános és 25 pluszos 6 perces randikat.

 

Gaál Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *